Nawet jeśli (oby) ten film powstanie, to nie będzie to już to samo co Avengers. Nawet jeśli twórcy zadbają żeby postaci były grane przez tych samych aktorów co poprzednio (zwłaszcza Batman, Superman i Green Lantern), to i tak film nie będzie tak oczekiwany jak Avengers. Hit Marvela poprzedzało 5 fimów, których fabuła (zwłaszcza IM2, Thora i CA:TFA) ściśle łączyła się z fabułą Mścicieli, co sprawiło że więcej osób czekało na tą produkcję. W przypadku "Ligi Sprawiedliwych" może nie być aż takiego szumu i zainteresowania. Czas pokaże.
Jestem za. W Avengers fabuła była bardzo dobrze i jasno opowiedziana dzięki właśnie tym pięciu filmom, postacie wyraziste i naturalne. Myślę ponadto, że DC pomimo posiadania w swoim szeregu wielu naprawdę ciekawych postaci nie znajdzie tylu fanów co Marvel.
Wystarczy mi postać Batmana żeby pójść na ten film do kina. Osobiście wolę bohaterów Marvela, z DC znam tylko Supermana, Batmana (oczywiście również Robina, Cat-Woman i Batgirl) i Green Laterna (chociaż tego filmu jeszcze nie widziałem)....
Dokładnie... Jeżeli w obsadzie znalazł się Christian Bale jako Batman to gwarantowany sukces przynajmniej we frekwencji widzów. Poza tym DC Comics mają znacznie więcej fanów niż Marvel. Przynajmniej tak było do tej pory bo nie wiem jakie byłyby statystyki po avengers. Ale zgadzam się, że filmy poprzedzające miały powiązania fabularne i myślę, że jak dobrze pójdzie to nie powstanie z Justice żaden chaos lecz superprodukcja na wysokim poziomie i z dobrze pomyślaną fabułą. Pzdr
Nie sądzę, aby WarnerBros i sam Ch.Bale zdecydowali się popsuć trylogię Nolana umieszczając tego samego Batmana w świecie innych superbohaterów, magii, kosmitów itp.
Pozostaje im historię Batmana zdefiniować na nowo i powierzyć go innemu aktorowi. I tu mamy problem, bo nowy batman niestety będzie zawsze słabszy niż powszechnie uwielbiany Batman z trylogii Nolana. w Avengersach prawia każda postać była już wcześniej znana z własnych filmówch, ról drugoplanowych (BlackWidow w Iron Manie2) czy chodźby z epizodów (Hawkeye w Thorze, czy NickFury w kilku filmach). Justice League będzie pozbawione bohaterów z którymi widzowie się zżyli. Większość z nich nie miała swoich filmów,a te które miały to często była klapa (np "Green lathern"). Nie wróżę temu projektowi sukcesu...
Dlatego zapewne jeśli film powstanie, to część widzów pójdzie po to, aby mieć porównanie z "Avengers". Na pewno film jednak nie będzie tak oczekiwany.
Może i tak, ale biorąc na logikę. Avengers nie był filmem genialnym ani doskonałym. Ani tym bardziej filmem ambitnym. Czysta rozrywka, nie wiadomo czemu tak wysoko oceniana (sam dałem 7), film zabawny (zasłucha Iron Mana), świetne efekty specjalne i genialna rozrywka, nic poza tym. Więc nawet jesli Justice League powstanie to nie jest powiedziane, że będzie słabsza. Wszystko zależy od scenariusza.
"Avengers nie był filmem genialnym", "genialna rozrywka" -> po tym już wiedziałem żeby nie brać twojej wypowiedzi na poważnie.
Nie był filmem GENIALNYM, ale nie szkodzi mu to by być DOSKONAŁĄ(genialną) rozrywką. I co się czepiasz?
Doskonale wiem co napisałem.
Avengers JEST genialne, jest prawie doskonale. to Ty jestes leniuszkiem ktoremu nie chcialo sie myslec. fakt, ze film jest wielowymiarowy, zaskakujacy i trudny w odbiorze (komiksowa stylistyka automatycznie wylacza mozgi, takie mozna odniesc wrazenie) nie usprawiedliwia takich slow!
Spodziewac się genialnosci po filmie tworzonym na podstawie komiksu o gosciach, którzy w majtkach na leginsach walcza ze zlem? please....
Avengers - League of Justice
Marvel - DC comics
Inne Postacie inna historia inna "bajka"
a niby w jaki sposob? bo maja majtki na wiezchu? a moze postac Aquamana to powoduje? puny JLA
http://www.blogcdn.com/www.comicsalliance.com/media/2011/06/1309112949.jpg
Odnośnie gaci patrz link, od ponad roku gdy DC się zrestartowało wiele się zmieniło:gacie, a właściwie ich brak ,image tychże bohaterów uległo całkowitej odmianie czyt: odświeżeni. Poza tym w nowym filmie o eSie też mamy już nowy styl: http://derekberry.files.wordpress.com/2012/07/man-of-steel-poster-fan.jpg i w JLA pewnie też nie uraczymy juz nic ze starego wizerunku tychże jegomości. Sam gacek od ponad 20lat goszcząc na ekranach kinowych nie uraczył nas ani rajtami ani gaciami. Serialowy Flash tez prezentował się dość dobrze wręcz jego wizerunek jak na tamte czasy był fenomenalny. Aquaman bynajmniej nie ma przy kostkach przymocowanych skrzydełek do fruwania jak jego odpowiednik, no i gaci mu brak ;p
z tym, ze Aqaman to wciaz Aqaman. wiesz, koles ujezdza gigantycznego konika morskiego :)
sama posatc Supermana czyni istnienie JLA zbednym. no chyba, ze wrog uzywa kryptonit. i teraz pytanie- chcemy po raz 6 zobaczyc w filmie z eSem kryptonit?
Mimo wszystko świat Aquamana to wciąż nieodkryta karta i można fajnie przedstawić Orina jako władce Atlantydy i w ewentualnym filmie raczej będzie sobie na orce pływać, a w JLA na pewno nic z jego podwodnego królestwa nie uraczymy. hehe a gościu co ujeżdża mrówki to niby jest cool ;) Superman dostał baty kryptonitem tylko w pierwszym i returnsie 3pozostałe filmy to zod i spółka, złe odbicie eSa i jakies doktorki, Lex z Nuklearnym człowiekiem. Nowy TMoS pewnie przyniesie Zoda wiec bedzie napierdalanka w JLA kryptonit no moze jakby Batman chciał mu skopac dupsko ,wątpie by twórcy załatwili big blue zielonym kamykiem po SR każdy chce mordobicia i zanosi sie na nie w 2013r. sumując 2razyna na 5filmów kamyczek robił swoje i nie bedziemy 6razy tego samego ogladać, a Smallville po 10latach/sezonach dobiegło końca kryptonit był tam bardzo eksploatowany ;p
Ja tam wierzę w "Justice League". Filmy Marvela są spektakularne, ale to DC ma mnóstwo fanowskich, innych frontów. Prawdą jest, że Marvel jest nie do pokonania-przynajmniej na razie-w kinach, ale ludzie zapominają, że przecież są jeszcze inne "fronty walki". Na przykład... animacja. I trzeba przyznać, że pod tym względem DC jest całkiem rozsądne. Zamiast przedwcześnie zapalać się do walki w kinie, DC woli stać na uboczu, ale za to tworząc sobie bardzo bezpieczny, twardy grunt pod nogami: grunt fanów, przez kilkanaście lat karmionych doskonałymi animacjami. Sam Batman, razem z "The New Batman Adventures" i ważnymi crossoverami z Supermana, liczył sobie 111 ( ! ) odcinków + 4 filmy, które można uznać za długie odcinki.
Ileż to wspaniałych animacji wydało DC? "Green Lantern: First Flight", "Batman: Under the Red Hood", "The Dark Knight Returns" (wciąż kontynuowane), "Superman vs Elite", "Superman: Doomsday", "Young Justice"... Nawet adresowane do dzieci "Teen Titans" mnie oczarowało. I wreszcie całe DC Animated Universe, w skład którego wchodzą "Batman TAS", "Superman TAS", "Batman Beyond" i wreszcie "Justice League Unlimited". Jestem przekonany, iż zdecydowana większość fanów Marvela to fani sezonowi, po prostu oczarowani akcją. Fani DC, mimo iż-być może- w mniejszej ilości, to jednak wierni i trwali.
W animacjach DC bije Marvela na głowę. Dowód?
http://dcanimated.wikia.com/wiki/DCAU_Wiki
http://youngjustice.wikia.com/wiki/Young_Justice_Wiki
To wszystko twory fanów. Fanów, którzy są zdegustowani kinowymi zwycięstwami Marvela. Nawet jak film nie odniesie sukcesu poza krąg fanów-w co wątpię-to i tak będzie wielka frekwencja. Chętnych do obejrzenia było całe mnóstwo jeszcze przed zapowiedzią.
wielka frekwencja na poziomie Straznikow? tez przyjetych przez fanow goraco. ba, nawet przez antyfanow, takich jak ja ;)
A w 2013r dostaniemy kolejne swietne animacje :BATMAN: Mroczny Rycerz Powrót, czesc 2, SUPERMAN: BRANIAC, Justice League: Flashpoint. I jako bonus od firmy LEGO Batman The Movie - DC Super Heroes United ;
) poza tym kilka seriali animowanych i doskonałe gry. Szkoda tylko ze ciagle kino kuleje ;/ Tez wierze w JLA i ze w końcu cos sie ruszy.
Ant-Man jest cool. jego zdjecie jest w encyklopedii przy hasle cool :P
naprawde zyczyl bym sobie swietnego JLA, ale jak na moj gust to temat jest polem minowym, znacznie trudniejszym do realizacji niz Avengers- z powodu Supermana. wielka mina ktora musza rozbroic. i to bez wprowadzenia indywidualnymi filmami. zobaczymy.