PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426598}

Liga Sprawiedliwości

Justice League
2017
6,0 102 tys. ocen
6,0 10 1 102097
4,4 63 krytyków
Liga Sprawiedliwości
powrót do forum filmu Liga Sprawiedliwości

Sorry że taki kompletnie nie związany z filmem temat, ale forum tej produkcji jest chyba popularne wśród osób do których kieruję te pytania. Chciałem wskoczyć w serię o Green Lanternie ale:
1. Czy miniseria "Green Lantern Rebirth" to dobre miejsce na start? Czy może lepiej rozpocząć od The New 52 (story arc "Sinestro")? Tyle że z tego co czytałem to akurat ta seria nie została zresetowana, więc czy nie będzie to skok na głęboką wodę?
2. Czy serie "Green Lantern" oraz "Green Lantern Corps" są mocno ze sobą powiązane? Czy warto w ogóle się zainteresować GLC?
3. Czy trzeba czytać cały event "Blackest Night", czy można olać wszelakie tie-in? Czy wystarczą może tylko TPB "Blackest Night" i "Blackest Night: Green Lantern"?

Pytam się głównie dlatego że chciałem to kupić, a nie bestialsko z neta pobrać, więc fundusze się liczą. A dodatkowe skompletowanie całego "Blackest Night" oraz "Green Lantern Corps" jest już chyba ponad moje możliwości finansowe.

Grievous

siema
tu masz linka co warto poczytać z GL:
http://www.dccomics.com.pl/News/8844/GREEN-LANTERN-GEOFFA-JOHNSA

od siebie dodam:
1. tak warto zacząć od GL.R
2 w new 52 pierwsze tomy nie sa powiązane, każda zielona seria idzie swoja drogą.
3.B.N można olać te tie-in w, w linku znajdziesz rozpiskę także i tego wydarzenia .

hudylobo

Tam gdzie są korpusy brakuje białych latarni- życie