Film zaczyna się nagraniem z komórki, jakiś dzieciak gada z Supermanem i pyta go co najbardziej lubi na Ziemi. Później montaż tego jak bardzo zły stał się świat po zniknięciu Supermana i to jak Batman się schował.
Później Batman przekonuje Aquamana żeby dołączył do JL, ale ten mówi nie, Wonder Woman też mówi nie. Batman wraca do Ameryki i rekrutuje Flasha. Steppenwolf kradnie amazonkom mother boxa. WW dołącza do Batmana i opowiada mu o pojedynku ze Steppenwolfem, to do czego służą motherboxy i że Darkseid wysłał Steppenwolfa żeby podbił Ziemię, ale że mu nie wyszło to został wygnany. Po tym jak dowiedział się od Luthora że Ziemia jest bez obrońcy, postanowił wrócić, zdobyć motherboxy i wrócić do łask Darkseida. Wonder Woman próbuje zrekrutować Cyborga, ale ten jest emo przez swoje robocie części i odmawia, ale przyłącza się po tym jak porwali mu ojca.
Steppenwolf kradnie motherbox z Atlantydy i Aquaman dołącza do JL. Batman, WW, Flash i Cyborg walczą z parademonami i Steppenwolfem i przegrywają do momentu w którym Aquaman się pojawia. Ratują naukowców dowiadują się że Steppenwolf chciał przy pomocy dna Supermana stworzyć super-parademony.
JL dowiaduje się że Superman żyje i jest w stanie śpiączki. Przywracają go, a on skonfundowany odlatuje spotkać się z Lois i swoją matką.
Randomowe informacje:
1. Lex Luthor, Deathstroke i Iris West zostali wycięci z filmu.
2. Darkside jest wspomniany przez Steppenwolfa jako jego mistrz, pojawia się tylko we flashbacku (spowity w mrok).
3. Wycięto sceny z trailerów: rozmowa Alfreda z Supermanem, flashback z Cyborgiem sprzed transformacji, Batman oglądający hologramy.
4. We flashbacku pojawiają się dwaj członkowie Zielonych Latarni walczący ze Steppenwolfem (jeden obcy, jeden wyglądający jak człowiek).
5. Sporo dodatkowych dialogów od Whedona. Idzie rozpoznać po delikatnej zmianie tonu wypowiedzi, ale nie stoi to w konflikcie z powagą filmu.
6. Batman chce, żeby Wonder Woman dowodziła JL. Diana podchodzi do tego niechętnie obawiając się, że każda śmierć pod jej dowództwem zaboli tak jak śmierć Trevora. Dodatkowo jej relacja z Cyborgiem jest na linii starsza siostra-młodszy brat i to za jej sprawą Cyborg akceptuje nowego siebie.
7. Batman i Wonder Woman troszeczkę ze sobą flirtują.
8. Mera ma małą rolę. Zaklina wodę broniąc motherboxa, Steppenwolf odrzuca ją, pojawia się Aquaman, unika topora Steppenwolfa, który ucieka z motherboxem, kiedy Aquaman zajmuje się Merą.
9. Komediowa scena: Aquaman dotyka lassa WW proponując taktykę na finałową walkę. Lasso powoduje, że zaczyna wymieniać sposoby na jakie mogą zginąć w czasie potyczki.
10. Batman i Aquaman śmieją się z siebie przez cały film.
11. Flash jest największym comic reliefem ever. Wsiadając do batmobila nuci temat z Batmana z lat 60, mówi że wskrzeszenie Supermana może prowadzić do sytuacji jak w "Smętarzu dla Zwierzaków" Kinga etc.
12. Flash dorysowuje wąsy strażnikowi w więzieniu swojego ojca.
13. Superman i Flash ścigają się próbując uratować zagrożonych ludzi.
14. Flash nie dostaje nowego kostiumu.
15. Superman wraca wierząc że wciąż walczy z Doomsdayem i ciska Batmanem o samochód. Kiedy Flash wspomina tą potyczkę, Superman stwierdza, że Batman go nie lubi na co ten odpowiada: "I don't... Not like you."
16. Farma Kentów jest na sprzedaż, kupuje ją Batman upewniając się że nikt nie wyrzuci ich stamtąd.
17. Parademony to wściekłe, bezmózgie potwory które żywią się ofiarami u których wyczuwają strach. Batman wabi jednego z nich zrzucając przestępcę z dachu.
18. Pokonany Steppenwolf traci motherboxy, swój topór i zbroję. Zaczyna czuć strach co podłapują parademony, które go zabijają.
To chyba pytanie, na które odpowiedzieć musi sobie każdy po seansie. Są przecież ludzie, którym BvS podobał się na zabój. Są i tacy, którzy nienawidzą go i oplują każdego kto powie o nim dobre słowo. Nie ma co wyrabiać sobie opinii na postach ludzi z internetu. :)
Pytałem z jakiego źródła, ale już znalazłem :)
Z pokazów testowych to i owszem, jakieś delikatne przecieki mogłyby być, ale ten gość BARDZO dużo opisuje i można mieć spore wątpliwości co do autentyczności.
Poza tym wydawało mi się, że już gdzieś mówiono jak zacznie się "JL" - tam gdzie skończyła się w "WW" - akcją Wonder Woman w Londynie. Co w sumie pasowałoby do zwiastunów, gdzie przecież pokazano już sceny w tzw. Old Bailey.
Wiem o co pytałeś. :D Ostatnie takie przecieki, na które udało mi się natknąć, zdradzały fabułę Konga i właśnie Wonder Woman i powiem że sprawdziły się praktycznie 1 do 1. Więc raczej nie mam powodu żeby i tym razem nie uwierzyć.
Zobaczymy. Nie żebym się spierał :)
Aczkolwiek wszystko co tam ten gość napisał można było sklecić na podstawie zwiastunów i pachnie typowym fejkiem.