PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426598}

Liga Sprawiedliwości

Justice League
2017
6,0 102 tys. ocen
6,0 10 1 102097
4,4 63 krytyków
Liga Sprawiedliwości
powrót do forum filmu Liga Sprawiedliwości

Niestety jak BvS jeszcze bardziej polubiłem postać Supermana tak tutaj, Superman to jakaś karykatura, durny uśmieszek, przesadna pewność siebie, General Zod prawie sprał mu tyłek, DoomsDay pokonany z poświęceniem zycia, ogólnie zawsze był potężny ale zwycięstwa nie przychodziły mu lekko a tu wpada chojrak i robi rozrubę. Także niestety zabrakło ciemnego klimatu, za dużo durnych żartów w których DC nigdy nie było mocne no i brak muzyki Hansa Zimmera, pomimo że Danny Elfman to również wielkie nazwisko to nie zapamiętałem ani jednej nutki z filmu, no przepraszam zapamiętałem jedną , jak liga wchodzi na statek ale to wiadomo czyj to był motyw:) Nie wiem czemu ludzie narzekają że DC jest mroczny? Własnie to jest najfajniejsze i im więcej głupkowatych żartów wprowadzają tym więcej tracą. Lekki jest Marvel a DC ma być ciężkie mroczne i koniecznie z muzyką Hanza i nie wiem czy proponowano mu udzial w tym projekcie ale jeśli tak to sądzę że się po prostu nie zgodził. Także ja chcę dawnego Supermana. Mam jeszcze wrażenie ze w zwiastunach pojawiały się sceny których w filmie nie było jak np Alfred mówi do kogoś zza kadru że "czekałem na Ciebie" byłem pewien że to do Supermana właśnie. Można jeszcze liczyć, tak jak było w przypadku BvS że pojawi się wersja reżyserska która wniesie więcej tła i motywacji bohaterów.

Wulffmorgrnthalerr

Wątpię, wersja Snydera miała być początkowa dwuczęściowym filmem, potem się odwidziało (pewnie WB bo odbiorze BvS) i zostało na jednym parcie, film ogólnie został zmasakrowany dokrętkami, zmianami, pocięty i poszatkowany. A OST po prostu ssie, motywy są generyczne, nudne i nie zapadają w pamięć, w ogóle nie mówiąc już o użyciu motywów z Avnegers, Spider-mana, Hulka (!!!!?!!?!??!) przy filmie o JL od DC. Stare motywy Batka i Supsa moszna jeszcze zrozumieć ale motywy filmów konkurencji!? Elfman się już daaawno skończył a ost Junkiego zapowiadał się tak dobrze..

https://www.youtube.com/watch?v=Ou0T5ENBag8

Aaaa miało być tak pięknie...