1) nagranie telefonem jak w spidermanie homecoming
2) kwadrat mocy jak w avengers i jak jeszcze wczesniej teserakt w transformers (komiksowe filmy musza miec kostki mocy ?????)
3) potwór z zaswiatów
4) zwyciestwo
niesty ale te filmy zaczynaja byc bardzo schematyczne i opieraja sie na tym samym. powiewu nowosci w gl nie czułem w nowym thorze mimo ze film uwazam za dobry. liga moim zdaniem jest najlepszym filmem komiksowym ostatnich lat obok logana i civil war. nie wiem czmeu ale filmy marvela nawet jak niby sa powazne to sa jakies takie cukierkowe a w dc czuje sie ten realizm i mrocznosc. dobre nawiazania do BvS, dobrze wprowadzeni nowi bohaterowie, to moze byc cos ! najbardziej martwi mnie tylko postac batmana ktory jak sam mowil jest tylko bogaty i za duzo nie wnosi do jakichkolwiek scen akcji itp bo ani nie lata ani nie biega tylko prowadzi jakies megazaordy ... :D. mam nadzieje ze solowy film o batmanie bedzie bardziej przyziemny jak nowy spiderman gdzie człowiek nietoperz bedzie stawial czoła przestepca czy szalonemu jokerowi a nie jakims postacą z innych galaktyk .... mamy to szczescie ze przezylismy trylogie nolana bo wydaje mi sie ze zaden film nie przedstawi lepiej tego bohatera.