PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=233495}

Lilo i Stich 2: Mały feler Sticha

Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch
2005
6,8 16 tys. ocen
6,8 10 1 16339
6,1 11 krytyków
Lilo i Stich 2: Mały feler Sticha
powrót do forum filmu Lilo i Stich 2: Mały feler Sticha

Jeżeli oglądacie z młodszymi dziećmi (mam na myśli 6-7 latków, bo młodsi raczej nie oglądają takich) to uważajcie na pewną scenę. Jak siedzą i oglądają film - gdzie nagle przez ułamek sekundy pojawia się gigant mrówka (nie rysunkowa, bo jest to film sf w telewizji), a po sekundzie trochę dłuższa scena, gdy ta mrówka trzyma żebra ludzkie, a po chwili je rzuca na dół i lecą one by upaść koło czaszki), jest to chwila, jednak jak dla małego widza - koszmar. Dobrze, że u nas przy pierwszej mrówce dziecko nie patrzyło dalej, ale masakra. Nie wiem co dalej może czekać,bo wyłączyliśmy. Jestem w szoku, że takie coś można znaleźć w bajce, raczej dla dzieci..

Indra_5

Jakby się tak zastanowić to w wielu (jeśli nie większości?) filmów Disneya występują dość przerażające sceny, szczególnie w scenach z antagonistami.
Po tym komentarzu czekałam z niecierpliwością na ten moment i po jego zobaczeniu - nie rozumiem przerażenia. Ta scena trwała jakieś dwie sekundy + dziecko nawet nie zorientuje się, że ta mrówka rzuca żebrami. Według mnie reakcja przesadzona. Bardziej bym taką zrozumiała przy mocno psychodelicznej scenie z Dumbo

Netris

Dziecko zauważy, nie jest to odpowiednia scena w filmie dla dzieci.

Indra_5

No i chyba każdy reaguje według swych doświadczeń, każdy jest inny. Nie możemy wszyscy myśleć tak samo, nikomu nie bronię by włączyło dziecku, może ktoś myśli podobnie jak ja (i kilkoro znajomych rodziców) i ten komentarz mu się przyda. Pozdrawiam.