Lista Schindlera

Schindler's List
1993
8,4 375 tys. ocen
8,4 10 1 375024
7,9 55 krytyków
Lista Schindlera
powrót do forum filmu Lista Schindlera

9/10

ocenił(a) film na 9

super film, nie spodziewałem się tego po Spielbergu; świetnie przedstawiony temat, genialnie zagrali Neeson i Fiennes
Moja ocena: 9/10

Pauleta

Dziwi trochę, że "Lista..." oceniona jest przez Ciebie na 9, a "South Park" czy "Skazany na śmierć" na 10...

ocenił(a) film na 9
cinephile

Po prostu lubi inne produkcje bardziej. Ja też cenię wyżej Pulp Fiction np. od Listy Schindlera bo nie liczy się tylko tematyka, ale wykonanie filmu.

ocenił(a) film na 9
xavi1991

właśnie, i dlatego też że to zupełnie inne gatunki; Listy bym nie obejrzał jeszcze raz, a nawet jeśli tak, to nie podobała by mi się tak jak za pierwszym razem; świetny film ale na jeden raz; South Parka mogę oglądać ciągle i dalej będzie mi sie podobać i będę się na nim śmiał ...

Pauleta

Oczywiście, są gusta i tak dalej, ale nie tylko o tematykę chodzi. Po prostu myślę, że pewne 'dziełka' niczego nie wnoszą, a czasem wręcz cofają w rozwoju. Z drugiej strony - nie uważam, że arcydziełami są tylko filmy poruszające tematy poważne, stateczne, o grobowych nastrojach. Nieco to pokręcone, ale mam nadzieję, ze rozumiesz, o czym mówię.