Lista Schindlera

Schindler's List
1993
8,4 375 tys. ocen
8,4 10 1 375017
7,9 55 krytyków
Lista Schindlera
powrót do forum filmu Lista Schindlera

TVP1-SKANDAL!!!!

ocenił(a) film na 9

22 marca w poniedziałek w TVP1 będzie emisja tego wspaniałego filmu.Problem w tym,że zacznie się dopiero o 1.45!!!
Ja się pytam czy ludzie odpowiedzialni za ramówkę w tvp są normalni???Czy to jest ta misja,o której tyle trąbi Szymala(sorry nie wiem jak się to pisze)i jej koledzy?Drodzy włodarze tvp misja w tv nie kończy się na puszczaniu głupawych seriali i teleturniejów.SKANDAL!!!

ocenił(a) film na 9
Megi_29

Ty chyba nie widzisz, że TVP spełnia misje oświecania ciemnego narodu. O 20 kiedy przeciętny Polak wraca z huty, tudzież montowni traktorów to chce poczuć ekstazę intelektualna przy czymś ambitnym np. milionerach. Lista, będąca filmem z niższej półki leci w paśmie dla nietoperzy o 1 w nocy właśnie, gdy mogą go sobie pooglądać darmozjady, które jutro nie idą do montowni.

ocenił(a) film na 9
Lodolamacz

dzięki żeś mnie oświecił,teraz już wiem,że należę do ciemnej masy,lubiącej ten nic nieznaczący film :-)no trudno muszę z tym jakoś żyć

ocenił(a) film na 10
Megi_29

Wg mnie w tvp pracuja jakies ulomy ktore niewiedza co to dobre kino. Pozostaje wydanie na dvd.....i wersja filmu z napisami

ocenił(a) film na 10
marek1986_1986

Nie tylko. Są jeszcze magnetowidy, a ostatnio coraz popularniejsze nagrywarki DVD. Ja specjalnie do nagrania tego filmu kupię płytę dwuwarstwową, żeby mieć jak najlepszą jakość. Ustawię sobie nagrywanie i będę miał.

marek1986_1986

Po prostu o normalnych godzinach puszczają te filmy jakie teraz się ogląda, czyli zazwyczaj amerykańskie masowo robione gnioty. Ja wole sobie film obejrzeć na necie niż czekać do 3:00. W sumie mogliby puścić wcześniej, ale nie wiadomo czy by zdążyli puścić kolejny odcinek jakiegoś ambitnego polskiego serialu. W końcu ważniejsze jest jak się potoczą losy Maciusia w klanie.

Megi_29

Świetna ironia lodocośtam. Moim zdaniem, to skandal. Listy nie widziałem i nadarza się okazja bym ją zobaczył, no ale na Boga, zaczynać film w dzień powszedni prawie o drugiej w nocy. Najgorsze, że te ciecie wolą o 20 puścić M jak Miłość i Barwy Szczęścia, tak kur... to jest właśnie misja TVP. Nie pierwszy raz odwalają taką manianę, ostatnie co lepsze filmy na TVP leciały głównie w niedziele, nie wcześniej niż przed 23, bo jak można pokazać telewizyjnemu plepsowi chociażby ,,Aż poleje się krew" przecież jakieś Jadzie od razu powiedzą, że to głupota i przełączą. Sytuacji, w której ,,Lot nad Kukułczym Gniazdem" TVP 2 nadało o 2:45, nie można nawet racjonalnie skomentować. Jeszcze więcej ,,Kocham Cię Polsko" a umrę, niech zabiorą im ten zasrany abonament, bo pożytku z niego nie robią żadnego.

ocenił(a) film na 10
Cover

Dokładnie tak. Pewno puszcze za jakis czas Liste na TVP Kultura ale to
niezmienia faktu ze TVP 1 to kanal dostepny dla kazdego i lista powina tam
lecie o ludzkiej godzinie.....

ocenił(a) film na 9
marek1986_1986

włodarze tvp mają jakieś dziwne poczucie misji.Jeżeli abonament ma iść tylko na finansowanie naszych "gwiazdek",bo jak inaczej nazwać ten zalew nowymi serialami(np. Blondynka,czy Apetyt na życie)to ja dziękuję.To zwykłe ogłupianie polskich widzów.Myślę,że misję tvp lepiej spełniłaby właśnie pokazując taki film jak "Lista Schindlera" o odpowiedniej porze,film ktory ma jakieś przesłanie.A nie po raz kolejny musimy oglądać jak ciocia Stasia parzy ziółka:-/

ocenił(a) film na 10
Megi_29

Ehhh niestety to typowe... O 20 puszczają taniec z kretynami i inne badziewia ;/ A potem dziwą się ze ludzie nie chcą płacić abonamentu. Zdobądź DVD i spokojnie obejrzyj w dogodnym dla Ciebie czasie...

ocenił(a) film na 10
Hunt84gd

Juz zamówiłem sobie DVD. Mam gdzies całą ta TVP i ich boskie seriale tupu m jak miłosć czy klan. Czy doczek sie kiedys czegos na miare ekstradycji od TVP czy pozostaja juz puste seriale o byle czym?

marek1986_1986

marku pozostaną puste seriale o byle czym... albo jeszcze gorsze, więc ja nawet nie zaczynam się denerwować, bo po o mi to... I tak nic sie nie zmieni :/

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
Scheinwerfer

OwnU

Ty tak na serio, czy tylko jaja sobie robisz ?

ocenił(a) film na 7
Scheinwerfer

Z tego co pamiętam w tym filmie nie było nic o tym, że to Polacy mordowali żydów, tylko naziści. Owszem, muszę przyznać rację, iż tych nazistów grali właśnie polscy aktorzy, ale to chyba ni ma nic do rzeczy.

pozdrawiam !

ocenił(a) film na 10
bolekSS

w dosc krotkim czasie znowu na 1 i znowu o tej godzinie.paranoja. a moze by tak jaka petycje? serio mowie , uzytkownikow jest duzo, jakos to zalatwimy. moze administracja cos zorganizuje?

ocenił(a) film na 7
DonVitoCorleone

DonVito

Jestem za ! Coraz więcej seriali, coraz mniej wartościowych filmów ! A jak już są, to o nieodpowiedniej godzinie !

bolekSS

i moze jeszcze oddamy im to co bylo ich przed wojna?

ocenił(a) film na 10
Scheinwerfer

Hmmm na początku oddajmy im ciebie.

ocenił(a) film na 10
Scheinwerfer

Przepraszam. Czy jest jakiś sposób na anulowanie obserwowania wątku? Nie chce mi się czytać debilizmów pisanych przez jakiegoś faszystę.
Fakt, że Polacy MORDOWALI żydów, ale było to trochę później i w innych okolicznościach. Robili to między innymi zbrodniarze z organizacji WiN po wojnie. Mniej więcej w latach 45-47.
Tyle, że ten film nie o tym mówi. W Liście.. nie ma ani jednej sceny, w której Polak skrzywdził by Żyda.

ocenił(a) film na 10
Scheinwerfer

Widać, że sam sobie już w to czoło jebnąłeś, tylko to ci nic nie dało, bo mózgu tam w tej główce nie ma.

Megi_29

teraz ważne jest merdanie tyłkiem na lodzi, na parkiecie, wycie przed publiką, pouczanie jak i ile mieć dzieci, jak wychowywać sobie żonę i dzieci, a Lista?
A Lista jest dla większości głupim filmem, tylko niestety ten "głupi" film wydażył się naprwdę
pamiętam jak próbowałem zachęcić w gimnazjum kolegów i koleżanki z klasy, skończyło się na tym, że zainteresowany byłem tylko ja i moja świetna nauczycielka od języka polskiego, podobnie rzecz się miała w liceum (choć chodziłem do klasy humanistycznej), zainteresowanie czymś ambitniejszyczm powodowało, że pbyłem często pośmiewiskiem, czy wroęcz uważany za dziwaka (ale mi to osobiście nie przeszkadza)

Megi_29

Heheh, tyż jak wczoraj zobaczyłem w gazecie, że film tenże będzie trwał do 4.30 (sic!) zadałem sobie pytanie: kto kurwa jest jego targetem?! #13 film all-time, huh?

ocenił(a) film na 10
Megi_29

Czesc Skandal to mało TVP Leje na dobre kino i to nie tylko na Listę ale na inne filmy też to co ciekawe to pózno albo wcale a tak tylko seiale dają te swoje M jak i Barwy:( a misja TV polega na braniu Kasy dla siebie ot co ale pozostaje DVD polecam

Megi_29

witam!
to raczej proste. po prostu TVP to jeden wielki komercyjny chłam... jak zresztą POLSAT, TVN i reszta bandy.
jedyne co jest dobre odnośnie TVP, to brak reklam w trakcie filmu, chociaż czasem patrząc na repertuar filmowy, zaplanowany np na długi weekend, to stwierdzam że by się przydały...
no bo lepiej przecież puszczać po raz 50ty ten sam zgrany ale "nowy" film, niż coś co mogłoby poruszyć kilka szarych komórek, odświeżyć wspomnienia, po-edukować troszeczkę. nie, no pewnie że nie! jeszcze ktoś zmieni kanał! eeeeeh
pozdrawiam!