PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=522827}

Listy do Julii

Letters to Juliet
2010
6,8 108 tys. ocen
6,8 10 1 108178
5,9 16 krytyków
Listy do Julii
powrót do forum filmu Listy do Julii

Film zapowiada się ciekawie;) Zastanawiam się jak oddadzą atmosferę całej tej akcji z pisaniem listów do Julii Capuletti;] O tym filmie dowiedziałam się właśnie z artykułu w listopadowym numerze magazynu "Twój styl". Artykuł opowiada o pracy jednej z wolontariuszek Klubu Julii. Porusza temat całej tej akcji związanej z listami do Julii, jak to się zaczęło, jest podany nawet adres tego klubu na który można wysyłać listy( jak ktoś będzie zainteresowany to pisać, zamieszczę) i strona internetowa:) Tekst porusza także wątek tego właśnie filmu. Materiał na film jest świetny, zobaczymy jaki będzie ;) Jak by ktoś miał jakieś wieści z planu lub ciekawostki to piszcie;]
Ja na podstawie artykułu mogę powiedzieć ze na pewno będzie w nim scena z legendarnego miejsca zamieszkania Juli Capuletti w Weronie, koło którego znajduje się właśnie siedziba Klubu Julii ;]

Aena20

hmm gatunek jest podany - melodramat, ale zwiastun raczej nie wskazuje na melodramat, wg mnie to bliżej temu do komedii romantycznej niż melodramatu, no ale może się mylę. Chociaż patrząc na przypasowanie gatunkowe do innych filmów, an filwebie tak często nie trafione, to chyba jednak ja mam racje, takie wnioski przynajmniej nasuwają się po obejrzeniu zwiastuna ;]

Aena20

A ja uwazam, ze melodramat pasuje albo moze romans, bo komedia romantyczna na pewno nie. Komedia jest od smiechu, a tam jest raczej wiecej wzruszen, a przynajmniej tak sie zapowiada :)

Kedda

może i tak w sumie to i rak okaże się po premierze :) tak mi się nasunęło po obejrzeniu zwiastuna, no wątek romansu na pewno będzie :) A co do reszty historii to się okaże :) Bynajmniej zapowiada się fajnie :}

ocenił(a) film na 6
Aena20

Mam prosbe.Czy moglabys podac adres tego klubu, na który można wysyłać listy i strone internetowa?
Dziekuje.I pozdrawiam.

ulla

oczywiście, że mogę :)
Club di Giulietta
adres: via Galilei 3
37 100 Verona, Włochy
strona internetowa to: www.julietclub.com

Aena20

musze go obejrzec, cudnie sie zapowiada ;)) <3

ocenił(a) film na 7
Aena20

komedią bym filmu nie nazwał, ale są momenty w których można się nie tyle śmiać co na pewno uśmiechnąć :), ogólnie film mimo tego iż bardzo przewidywalny (w sumie to wszystko można przewidzieć na zapas :) w szczególności jak się widziało zwiastuny) to miły w oglądaniu, moim zdaniem skierowany raczej do żeńskiej części widowni :)

puszka87

jeśli go obejrzę to tylko dla widoków no i Gaela Garci Bernala ;) uwielbiam gościa, chociaż ona chyba z nim na końcu nie będzie w tym filmie, nie? wnioskuje to po zwiastunach

ocenił(a) film na 7
shanti1993

UWAGA SPOILER!!!!!!

Niestety nie. W ogóle Gael ma bardzo małą rolę w tym filmie.