PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=522827}

Listy do Julii

Letters to Juliet
2010
6,8 108 tys. ocen
6,8 10 1 108141
5,9 14 krytyków
Listy do Julii
powrót do forum filmu Listy do Julii

Podobne filmy?

ocenił(a) film na 10

Znacie może podobne filmy? Mam na myśli takie przepiękne widoki, bohaterowie podróżujący do innych miejsc / krajów... Do tego cudowny soundtrack i by było idealnie ;)

paumar1

,,Oświadczyny po irlandzku'' mają podobny klimat do tego cudownego filmu. Choć ,,Oświadczyny...'' są przewidywalnym filmem i podczas jego oglądania ma się wrażenie, że to już gdzieś było, to jednak go polecam. Ogólne wrażenie filmu dobre;)

ocenił(a) film na 10
lubiewiosne

Właśnie obejrzałam ,,Oświadczyny po irlandzku" - świetny film. Może i przewidywalny, ale ja tam uwielbiam takie :D Dzięki.

paumar1

Nmzc :) Przypomniały mi się jeszcze dwa filmy, które mogę polecić. Nie mają one jednak takiego klimatu, ale są podobne i naprawdę fajne. W obydwu filmach mamy dwójkę ludzi, którzy się nie lubią, ale wyruszają we wspólną podróż i... wiadomo:) Są to ,,Pewna sprawa'' i ,,Narzeczony mimo woli''

ocenił(a) film na 8
lubiewiosne

Widzę że masz podobny gust do mojego :D uwielbiam Oświadczyny po irlandzku a Narzeczony mimo woli ubóstwiam, Jestem po obejrzeniu Listów do Julii i właśnie podsunęłaś mi propozycję na następny wieczór z romansem :D

ocenił(a) film na 8
paumar1

Ja poleciłabym też "Jedz, módl się, kochaj".

ocenił(a) film na 10
maltaska

A "Pod słońcem Toskanii" ?

P.S.
Zaczynam naukę włoskiego :)

ocenił(a) film na 6
szaloneem

Ja również gorąco polecam "Po słońcem Toskanii". Bardzo fajny film. Romantyczny, wzruszający, pełen pięknych włoskich krajobrazów, zabawny. Polecam :) http://www.filmweb.pl/Pod.Sloncem.Toskanii

ocenił(a) film na 6
maltaska

Również polecam "Jedz,módl się,kochaj" - film z przesłaniem, skłania do przemyśleń.... warto obejrzeć.

ocenił(a) film na 8
paumar1

Myślę, że ten film by ci się spodobał http://www.filmweb.pl/Ukryte.Pragnienia :)

paumar1

Polecam film ''Spacer w chmurach''. Akcja dzieje się w Meksyku, w winnicach. Przepiękne krajobrazy. Muzyka może być. ''Jedz, módl się, kochaj'' też fajny film. Przepiękne scenerie i dobry soundtrack kompozytora Dario Marianelli. Mam muzykę z tego filmu, a także z ''Listy do Julii''. Jeśli by ktoś chciał to mogę przesłać na e-maila :)

paumar1

Może teraz powiem coś z innej bajki ale polecam także książkę ''Wzgórza Toskanii'' Ferenc Máté, dla miłośników toskańskich klimatów :)

paumar1

Ja natomiast gorąco polecam "Pamiętnik" Moim zdaniem to najlepszy romantyczny film jaki oglądałam.

ocenił(a) film na 9
knatalia01

Dla mnie pamiętnik jest numerem 1 , teraz znalazłam numer 2 :)

ocenił(a) film na 6
paumar1

` wciąż ją kocham `

paumar1

A może zapomniany nieco "Nadbagaż"? Ja serdecznie polecam :)

olupqa

"Połów szczęścia w Jemenie" :)

użytkownik usunięty
paumar1

Polecam "Pod słońcem Toskanii" i "Hotel Marigold" :)

"Francuski pocalunek"

mr_bombastic

"Turysta" z Angelina i Johnnym Deppem. Romantyczno-sensacyjna akcja toczy sie w Wenecji. Ladne widoki z miasta oraz luksusowych hoteli plus Angie ubrana jak na bal. Wlosi maja cudne miejscowki do krecenia filmow...

ocenił(a) film na 8
paumar1

"Vicky Cristina Barcelona"

ocenił(a) film na 7
paumar1

chyba najoczywistszy :mamma mia ^^

ocenił(a) film na 9
juliamkom

Notting hill, o pólnocy w paryżu , czekolada, do diabła z miłością i ogólnie wszystkie komedie z Hugh Grantem

ocenił(a) film na 8
paumar1

zagubiona walentynka

ocenił(a) film na 9
iloona

Notting hill, zagubiona walentynka, do diabła z miłością świetne filmy polecam również bezpieczna przystań , żona na niby , dziewczyna z Alabamy oraz och życie

ocenił(a) film na 8
iloona

Przepiękny film i również o dawno utraconej miłości. Coś pięknego!

paumar1

"Wyszłam za mąż, zaraz wracam"! Świetna, ZABAWNA francuska komedia rom., gdzię akcja dzieje sie np. w Kenii czy Rosji :) a SAFE HAVEN (Bezpieczna przystań) również gorąco polecam!