Znacie może podobne filmy? Mam na myśli takie przepiękne widoki, bohaterowie podróżujący do innych miejsc / krajów... Do tego cudowny soundtrack i by było idealnie ;)
,,Oświadczyny po irlandzku'' mają podobny klimat do tego cudownego filmu. Choć ,,Oświadczyny...'' są przewidywalnym filmem i podczas jego oglądania ma się wrażenie, że to już gdzieś było, to jednak go polecam. Ogólne wrażenie filmu dobre;)
Właśnie obejrzałam ,,Oświadczyny po irlandzku" - świetny film. Może i przewidywalny, ale ja tam uwielbiam takie :D Dzięki.
Nmzc :) Przypomniały mi się jeszcze dwa filmy, które mogę polecić. Nie mają one jednak takiego klimatu, ale są podobne i naprawdę fajne. W obydwu filmach mamy dwójkę ludzi, którzy się nie lubią, ale wyruszają we wspólną podróż i... wiadomo:) Są to ,,Pewna sprawa'' i ,,Narzeczony mimo woli''
Widzę że masz podobny gust do mojego :D uwielbiam Oświadczyny po irlandzku a Narzeczony mimo woli ubóstwiam, Jestem po obejrzeniu Listów do Julii i właśnie podsunęłaś mi propozycję na następny wieczór z romansem :D
Ja również gorąco polecam "Po słońcem Toskanii". Bardzo fajny film. Romantyczny, wzruszający, pełen pięknych włoskich krajobrazów, zabawny. Polecam :) http://www.filmweb.pl/Pod.Sloncem.Toskanii
Również polecam "Jedz,módl się,kochaj" - film z przesłaniem, skłania do przemyśleń.... warto obejrzeć.
Myślę, że ten film by ci się spodobał http://www.filmweb.pl/Ukryte.Pragnienia :)
Polecam film ''Spacer w chmurach''. Akcja dzieje się w Meksyku, w winnicach. Przepiękne krajobrazy. Muzyka może być. ''Jedz, módl się, kochaj'' też fajny film. Przepiękne scenerie i dobry soundtrack kompozytora Dario Marianelli. Mam muzykę z tego filmu, a także z ''Listy do Julii''. Jeśli by ktoś chciał to mogę przesłać na e-maila :)
Może teraz powiem coś z innej bajki ale polecam także książkę ''Wzgórza Toskanii'' Ferenc Máté, dla miłośników toskańskich klimatów :)
"Turysta" z Angelina i Johnnym Deppem. Romantyczno-sensacyjna akcja toczy sie w Wenecji. Ladne widoki z miasta oraz luksusowych hoteli plus Angie ubrana jak na bal. Wlosi maja cudne miejscowki do krecenia filmow...
Notting hill, o pólnocy w paryżu , czekolada, do diabła z miłością i ogólnie wszystkie komedie z Hugh Grantem
Notting hill, zagubiona walentynka, do diabła z miłością świetne filmy polecam również bezpieczna przystań , żona na niby , dziewczyna z Alabamy oraz och życie