najpiękniejszy? chodzi Ci o to że walory artystyczne wpłynęły na tyle na Ciebie że możesz nazwać ten film największym arcydziełem w historii polskiej kinematografii czy (idąc w drugie ekstremum ) był to jedyny film polski jaki widziałaś?
Czy "najpiękniejszy polski film" to synonim "największego arcydzieła w historii polskiej kinematografii"?
Nie wydaje mi się ;)
właśnie dlatego chciałem się dopytać, rozumiem że chodziło Ci o zdjęcia. Film stanowi doskonałą kompozycję niczym obrazy XIXw impresjonistów, wnętrza są doskonale doświetlone a plenery były kręcone w tzw złotej godzinie.
Nie, chodzi mi o historie jakie przedstawia. Są niezwykle ciepłe, wzruszające i czasami całkiem zabawne.
I chociaż jest "nieco" przesłodzony to zawsze wprowadza mnie w bardzo przyjemny nastrój. ;)
Jakby to była święta to tłumaczyłbym to "magią świąt",a tutaj noc i takie rzeczy he he.
Już jak tak jesteśmy w klimacie k.romantycznych,to może to przeznaczenie he he.
A tak poważnie,to czasami lepiej pobyć samemu niż taplać się w nicości proponowanej przez masy.
Moooooże, może... ;) W takim razie dobrze, że nie "spotkaliśmy się" gdzieś przy dramacie czy horrorze...
Pewnie tak. Taka leniwa sobota jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziła :)
Jednak dzisiaj komedia romantyczna,a tutaj proszę. Od razu przypomniał mi się wątek ze "Śniadania u...",że tak będzie ciekawiej...i faktycznie tak jest he he.
Tym bardziej,że jutro jeszcze leniwsza niedziela ;D
Czasami uda mi się napisać coś z sensem :P A co do filmu, to jak odczucia? Bo nie wiem czy 7 to u Ciebie dobra ocena, czy nie :P
Mnie czekają leniwe trzy tygodnie... ;)
Siódemką u mnie to jak najbardziej dobra oceną. Nie przepadam za takim kinem,ale ten naprawdę jest ciepły i pozytywny. Co prawda za słodki jak na moje gusta,ale czy ten gatunek nie ma taki być ? Tym bardziej,że przedstawiona jest w klimacie świątecznym to jak moglibyśmy to sobie wyobrazić ? Dostosował się do mainstreamu ( zachował schematy),ale zrobił to pozytywnie. Tak na szybko,coś tam napisałem :)
Az 3 :) Podziel się jednym,bo powiem,że jesteś samolubna he he.
P.S Ja niestety twoich ocen nie widzę,ale po temacie wnoszę,że 10/10 to ocena,a nie samo odczucie.
W końcu pozytywna opinia z ust mężczyzny :D Ja byłam na listach w kinie przed samymi świętami i myślę, że to w dużej mierze wpłynęło na moją ocenę :)
Mogę jeden oddać, bo chyba się zanudzę przez ten czas,.. ;)
Nie jestem tak negatywnie nastawiony do kobiecego kina. Nawet dzienniki Bridget Jones są całkiem niezłe. Nie ma co robić z siebie buraka i dawać 1,bo film jest dla kobiet. Trzeba zachować dystans.
Tak,ale to teraz puszczali czy mówisz o seansie po premierze w 2011 roku ?
Odkryj te oceny,bo nie wiem co tam oglądasz he he.
A Lejdis? Bo ma cholernie słabą ocenę tutaj... :P
Po premierze byłam, od tamtej pory to obowiązkowa opcja przed świętami ;)
Chyba odkryłam .
Właściwie to Lejdis(6) podobał mi się bardziej niż męski odpowiednik Testosteron (5). Po prostu Lejdis bawił,a Testosteron był trochę za długi i mimo zrozumienia problemów facetów nie powalił mnie,ale nie uważam,że to zły film. Przeciętny.
Tak,teraz już widać. Nie ładnie tak ukrywać oceny :P
Moim zdaniem testosteron też jest taki... przeciętny - ale do obejrzenia.
Miałam ukryte bo wstydzę się wielu ocen sprzed lat :D
Wcale nie wygląda to tak źle jak sądzisz :) Z niektórymi ocenami bym polemizował,ale ogólnie jest jest źle ;p
Mam wszystkie komedie z Sandlerem ocenione na 7-10!
To najbardziej ukrywam przed ludźmi, bo społeczność filmwebu by mnie za to ukrzyżowała... :D
Kto by tam się przejmował jakimiś internetowymi frustratami. Niektóre komedie z Sandlerem są naprawdę ciekawe...no może z tymi 10 to leka przesada :D
Strasznym nerwusem jestem... I jak widzę kogoś kto obraża film/ludzi, którym film się podobał to paskudnie się wkurzam ;)
Wieeeem, że to przesada ale u mnie komedie mają oddzielną skalę.
To trzeba wziąć 3 głębokie wdechy i wydechy. Uspokoić umysł i pomyśleć o czymś miłym ;)
Nie wiem jaką mają u Ciebie skalę,więc pewnie mówiąc kolokwialnie niektórzy przez to dostają "bólu dupy" :)
Następnym razem tak zrobię :)
Proste - oceniając komedię 10 nie oznacza dla mnie, że film to arcydzieło tylko to, że uśmiałam się w czasie oglądania. Dzięki temu w rekomendacjach nie mam samych trudnych i ciężkich filmów, ale też te lżejsze i poprawiające humor. :)
Widzisz takie to proste,a wytłumacz to typowemu zachowani w internecie. Nie ogarniesz tych "internetów" :D
A tak poważnie to zwracasz jeszcze uwagę na rekomendacje :D ? Może lepiej czasami przeszukać normalnie bazę w celu odnalezienia tej zabawnej komedii :P Chyba,że ten twój system dobrze się sprawdza to nie ma problemu ;)
Dobrze,ja się już będę kładł powoli :( Więc mój ewentualny komentarz z odpowiedzią dostaniesz w dzień (jeżeli Ty odpiszesz mi :D ) Dobrej nocy życzę ! :)
Oż kurczę... Z tymi rekomendacjami to u mnie bardzo ciężkie do wytłumaczenia. Mam dziwny sposób wybierania filmów i nie kieruję się samymi rekomendacjami, ale też mają na mój wybór pewien wpływ :P
Miłych snów :)
Czyli jest to jakiś bardzo szczegółowy system. Dobrze nie wnikam :)
Musiałem odespać to siedzenie,ale nie wszystko jest tak być jak powinno :(
Eh,nie będę się rozpisywał tutaj na forum...wiesz jak jest ;/
O ? To gdzie tak się urządziłaś ;/ Też nie wesoło.
Wieeeem, ale wypadało się zapytać ;)
Nie wiem właśnie... Wczoraj przyjechałam do domu, dzisiaj się budzę i zdaję sobie sprawę, że zupełnie straciłam głos :/
Tak wypadało,masz rację heh.
Nie będę Ci prawił morałów,że trzeba się ciepło ubierać itp :) Wygrzej się,to pomaga prawie zawsze.
Co prawda ocena tego filmu nie powala,ale to miła odskocznia.
http://www.filmweb.pl/Evan.Wszechmogacy Chyba,że już to widziałaś :(
Strona ładuje się i ładuje...nie mogę odczytać powiadomień. Jak już wszystko,to wszystko się wali ;p
Ja tutaj zawsze mam problem z powiadomieniami. Wyskakują mi po 5 razy albo nie pojawiają się wcale.
Nie maaaarudź...
Trzeba chyba będzie zrestartować łączę,bo to irytująca sytuacja.
Ja wcale nie marudzę,stwierdzam fakt ;p