PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=703058}

Lizzie Borden chwyta za siekierę

Lizzie Borden Took an Ax
2014
5,5 3,0 tys. ocen
5,5 10 1 3045
Lizzie Borden chwyta za siekierę
powrót do forum filmu Lizzie Borden chwyta za siekierę

liczyłam na coś lepszego, ale ogólnie daje radę. muzyka nie budowała nastroju i to był chyba główny problem.

ocenił(a) film na 4
zielonooka_90

Mam podobne odczucia, też "czegoś mi brakowało". Spodziewałam się intrygującej historii z większym nastawieniem albo na psychologiczne portrety głównych bohaterów, albo na opowiedzenie historii kryminalnej.

Historia opisana na wiki bardziej była bardziej emocjonująca dla mnie niż ten film.

Ale obejrzałam w ramach zapoznawania się z amerykańskim folklorem:)

ocenił(a) film na 7
cy4

mi sie wlasnie dzieki muzie klimat podobał a propo jest jakis soundtrack czy coś?

ocenił(a) film na 5
cy4

ja rowniz

ocenił(a) film na 6
zielonooka_90

No i powróciła mi Christina Ricci w roli oschłej, demonicznej roli - czyż nie taką rolę miała w świetnych częściach "Rodziny Adamsów" - tylko troszkę nie wyrosła ! Intrygujący temat, dobrze zrealizowany, dobrze zagrany z nietypową, ale nieźle dobraną muzyką. Dla mnie zasługuje na 6/10 !!!

ocenił(a) film na 3
Szpila_1308

Nieźle dobrana muzyka, chyba żartujesz? To właśnie muzyka zniszczyła cały klimat filmu, w ogóle nie pasowała ani do czasów w jakich rozgrywała się akcja, ani do powagi sytuacji. Jeśli chodzi o mnie to obniżam ocenę o 2 punkty, przez muzykę, byłoby 5 a tak jest 3.

ocenił(a) film na 6
Artur7335

Twoje odczuwanie estetyki obrazowo słuchowej jest takie jakie jest i nic mi do tego a moje też jest jakie jest i też nikomu nic do tego. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 3
Szpila_1308

Jednak nie żartujesz, OMG .

ocenił(a) film na 6
Artur7335

Zależy jaka miała być rola tej muzyki. Dzięki tej muzyce miałem wrażenie, że zaraz obejrzę drugie "Chicago" z morderczynią o silnym charakterku gładko wodzącą za nos opinię społeczną. Sęk w tym, że bohaterka (przynajmniej ta filmowa) nie była na tyle intrygująca, jej zachowanie nie było tak przekorne, aby ten zabieg odpowiednio wybrzmiał. Przy lepszym scenariuszu efekt byłby znacznie lepszy, a tak pozostała średniawka z przyjemną dla ucha muzyką.

ocenił(a) film na 7
Szpila_1308

zobacz sobie Życie.po.Życiu też ciekawy klimat apropo Adamsow :-)
http://www.filmweb.pl/film/Życie.po.Życiu-2009-363364

ocenił(a) film na 6
damian252

Obejrzałem i bardzo wysoko oceniłem. Pozdrawiam.