PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=702950}

Lobster

The Lobster
2015
6,8 109 tys. ocen
6,8 10 1 109353
7,6 80 krytyków
Lobster
powrót do forum filmu Lobster

tak do godziny niezłe kino, później biadolenie. Klimat Kła odczuwalny nawet nie wiedząc kto reżyseruje. Niestety dużo słabszy.

ocenił(a) film na 8
sonic2sonic

bo pocorn się skończył?

ocenił(a) film na 6
rzepich

Za dużo coli i przebierałem nogami. Leśne akcje były jak dla mnie niepotrzebnie rozciągane.

ocenił(a) film na 7
sonic2sonic

Możliwe, że sceny w hotelu były bardziej absorbujące. Większe pole do manewru. Z drugiej strony film bardzo wyraźnie dzieli czas na równo pomiędzy, że tak powiem władzę, a opozycję. Trudno również znaleźć sceny ot tak do wycięcia, bo nie mielibyśmy pokazanej relacji głównej pary - np. ich obejścia "systemu" językiem migowym, wycieczki do miasta itp.

A. Nie kwestionuję samej oceny, bo 6 jest w porządku. Również cenię wyżej "Kła", ale "Alpy" już podobnie, stopień niżej. To i tak bardzo fajny, ciekawy twórca. "Lobster" nie przyniósł mi rozczarowania.

sonic2sonic

Zaiste, mam identyczne odczucia.

ocenił(a) film na 4
sonic2sonic

Przyłączam się.
Ogólnie miałam mega mieszane odczucia po tym filmie.. Historia bardzo ciekawa, jednak druga godzina filmu (te leśne akcje właśnie) ostudziły mój entuzjazm. Hm.

ocenił(a) film na 6
sonic2sonic

Dokładnie takie same odczucia, w połowie filmu wkrecila mi sie opcja "kojarzy mi sie z Kłem", potem dopiero ogarnałem kto to nakrecil. Najpierw chcialem dac 8, potem 7, finalnie leci 6 :)