PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=713552}
7,6 184 tys. ocen
7,6 10 1 184303
7,1 74 krytyków
Logan: Wolverine
powrót do forum filmu Logan: Wolverine

Bzdura...

ocenił(a) film na 3

...którą każdy, choćby średnio wymagający widz, obejrzy z uśmiechem zażenowania, oczywiście pod warunkiem, że uda mu się przezwyciężyć wszechogarniającą nudę wiejącą z ekranu. Ukochana przez Amerykanów konwencja kina drogi ma doprowadzić bohaterów do jakiejś na poły mitycznej Nibylandii z Loganem - Piotrusiem Panem w roli głównej, a cały czas czekają na ich niebezpieczeństwa rodem z dowolnego "Mad Maxa". Zastanawia też niezbyt etyczne wprowadzanie postaci dziecka do filmu z dużą dawką przemocy. Przypuszczam, że podobna postać w europejskiej produkcji byłaby mocno krytykowana, ale jako że występuje w "universum Marvela" to nikt nie wypomina jej niestosowności, żeby nie powiedzieć - szkodliwości.
Piorunujące wrażenie robi wersja z dubbingiem, który jest wręcz straszny! Widocznie umiemy dubbingować jedynie filmy dla dzieci i dobrze by było, gdybyśmy na tym pozostali.
Podsumowując powstał film niepotrzebny, niedobry, którego jedynym celem wydaje się sprzedaż odgrzanego kotleta z nowymi, jednak absolutnie niestrawnymi, dodatkami.

ocenił(a) film na 9
Julian_Mach

No ja się zupełnie nie zgadzam z tym co napiałeś

ocenił(a) film na 3
Himiteshu

Masz do tego prawo! Jednak pragnę zwrócić uwagę na pewien drobny fakt, o którym zapomina większość dyskutantów - bardzo łatwo zaprzeczyć swojemu oponentowi, znacznie trudniej uzasadnić swoje odmienne stanowisko. Jeżeli się ze mną nie zgadzasz, to wyjaśnij mnie i innym uczestnikom forum, jakie walory dostrzegłeś w tym filmie. Ja bardzo skrótowo opisałem swoje spostrzeżenia, spróbuj i Ty. Zapraszam do dyskusji.

ocenił(a) film na 9
Julian_Mach

Zawsze lubiłem postać Wolverine'a za jego tragizm tak na prawdę i niechęc nawet do życia po takim czasie, negatywne nastawienie do wszystkich itd co jest świetnie pokazane w tym filmie chociaż zapowiadało się na ojcowską postać 2 drugiej części filmu. Film ma bardzo fajny pustynny klimat z osamotnieniem, niezrozumieniem. Nareszcie też dostajemy Wolverine'a z kategorią R gdzie krew i flaki po prostu latają ( jak w komiksach ) a x-23 jest fajnym urozamaiceniem i zawsze była. Smutny Xavier, nawiązania do westernów no i przede wszystkim godne pożegnanie postaci i jego historii, poleciała mi łza na końcu filmu. No i to przede wszystkim te sprawy