6,2 25 tys. ocen
6,2 10 1 25470
3,9 11 krytyków
Mój biegun
powrót do forum filmu Mój biegun

Beka z typa co wlazł do transformatora, stracił kończyny na własne życzenie i został bohaterem.
Polskie kino co rok traci poziom.

graanLU

tyle, że 14 lat to jest 1 gimnazjum, aż tak głupim się wtedy nie jest.

ocenił(a) film na 3
kaganiec

Zgadzam się. System edukacji w Polsce może i jest dziurawy i momentami bezsensowny ale o zachowaniou w czasie burzy to się chyba dowiaduje trochę wcześniej niż w gimnazjum.

kaganiec

No właśnie, na pewno nie aż tak: "Poza tym, wybacz, 14-latek nie zdaje sobie sprawy z otaczającego świata", wydaje mi się że jednak w takim wieku coś tam się kuma, a jak nie to trzeba takiego kogoś ubezwłasnowolnić albo zamknąć skoro nie wie co robi...

ocenił(a) film na 1
Kismet_

cicho Jas Mela to bohater przeciez :D ;) hehe.Nie no zartuje polewa na maksa z osob dla ktorych Mela stal sie bohaterem.

luckygirl23

Jak ja się cieszę, że nie jestem jedyna która nie uważa go za wybitną postać. Dobra zdobył te bieguny, mi by się nie chciało (śnieg i mróż brrrr), ale żeby wchodzić do budki z prądem to trzeba być naprawdę idiotą.

ocenił(a) film na 1
Kismet_

nie tylko wchodzic ale pchac rece w przewody elektryczne- tak uznal Sąd ze porazenie nastapilo wlasnie dlatego ze mokrymi rekami dotknal przewodow elektrycznych.To calkiem utwierdza mnie w przekonaniu ze byl idiota :/

kaganiec

To jest 1 gim.. ale róznica zadna

Al_Bundy

tzn 2 gim...

graanLU

". Poza tym, wybacz, 14-latek nie zdaje sobie sprawy z otaczającego świata i na bank nie wie, że stacja transformatorowa może go zabić."

Ja tez mialem 14 lat kiedys... I ty obrazilas mnie, moich znajomych w wieku 14 lat itp.. ja jak mialem 10 lat nie wlazlbym na drabine bez pozwolenia rodziców.. Ty traktujesz 14latków jak komletnch debili.. Mela - on byl komletnym debilem.. owszem.. ale nie kazdy taki jest.

luckygirl23

Ja tam jestem im wdzięczna, że sfilmowali jego historię....

ocenił(a) film na 1
sorrisa

to badz.Oni to i tak maja gdzies.Kasa sie dla nich tylko liczy :)

luckygirl23

...a to juz całkiem inna historia...

ocenił(a) film na 1
sorrisa

ale nie mozna miec do nich pretensji w koncu tak dziala komercyjne kino

luckygirl23

Otóż to.
Mnie tylko osłabił tekst tego u góry (Dominik Jelonek).... :/
i stąd mój wpis..

luckygirl23

Widzę, że wszystkich mierzy pani miarą bezduszności - ciekawe skąd ta zbieżność?...

ocenił(a) film na 1
RogerF

no prosze Cie moze masz na bilecie napis''dziekujemy za przybycie,jestesmy wdzieczni- ekipa filmowa'' jak masz taki bilet to spoko :D

luckygirl23

To równie dobrze przestańmy jeść, bo na sprzedaży żywności też ktoś zarabia! mieli puścić ten film za darmo, żeby było ok?!
Jakieś chore myślenie.

ocenił(a) film na 1
RogerF

ja nie moge z Panem juz wytrzymac :).Chodzilo o WDZIECZNOSC tylko i wylacznie a nie o to ze kino komercyjne zarabia bo to NORMALNE.Tak samo jak jakis piekarz z piekarni moze miec gdzies to ze mu dziękujesz jetes wdzieczny za smaczne pieczywo.

luckygirl23

Ja już też nie mogę z panią wytrzymać :) Myślę, że ludziom nie jest tak do końca obca wdzięczność jak pani mniema.

luckygirl23

Brawa za wiarę w filmową fikcję! To nie ojciec Meli poprosił o wyprawę Kamińskiego, tylko Kamiński poznał historię Jaśka przez wspólnych znajomych mamy Jaśka. Po raz kolejny odwołuję się do książki Poza Horyzonty.

ocenił(a) film na 1
RogerF

jeden diabel- znajomosci i tylko znajomosci nic wiecej :)

luckygirl23

Widocznie pani tak wszystko załatwia, skoro wszystkich mierzy pani tą miarą...

ocenił(a) film na 1
RogerF

czy pan uwaznie czyta to co sam napisal?radze jeszcze raz przeczytac''wspolnych znajomych mamy Jaska''

luckygirl23

Mama Jaśka i p Kamiński mieli wspólnych znajomych. To chyba nic strasznego.

ocenił(a) film na 1
RogerF

i co to zmienia powtarzam jeden diabel- znajomosci i tylko znajomosci nic wiecej :)

luckygirl23

To, że pani mierzy wszystkich miarą "załatwiania przez znajomości" jest przykre - nie każdy tak znajduje swoją drogę do realizacji planów.

ocenił(a) film na 1
RogerF

no własnie a Pan Mela te znajomości miał. Nie załatwiam spraw po znajomości tak samo jak tysiące niepełnosprawnych ludzi na świecie :)

ocenił(a) film na 1
RogerF

zmienie temat.We Pan ze majac fundacje mozna duuuuzo zarobic.Oto jeden z przyladow- Tomasz Elbanowski z fundacji pobierał wynagrodzenie...7,4 tys. zł miesięcznie.Niezla suma prawda:D.kto wie czy mela tez nie pobiera dtakiej kasy:).W dodatku slyszalam ze pierwsze co zrobil to przyznal sobie premie ten caly Jasiu

luckygirl23

Pewnie, sądźmy ludzi po przypadkach zwyrodnienia!
Jakie to zaściankowe myśleć o wszystkich w najgorszych barwach, aż mi się żyć odechciewa.
"Kto wie..." "słyszałam, że" - faktycznie, 100% argumenty.
Niech się pani przerzuci na krytykę szczytu klimatycznego, to jest teraz na topie, a przynajmniej nie uderza w jednostkę.
Oni też, "kto wie", może biorą ciężką kasę. "Słyszałem, że" oni to wszystko wymyślili...

ocenił(a) film na 1
RogerF

nie o wszystkich tylko o Jasiu.

luckygirl23

To już szczyt bezczelności, co pani mówi

ocenił(a) film na 1
luckygirl23

Luckygirl23, czytam Twoje wypowiedzi w różnych wątkach o tym filmie i całkowicie się zgadzam z tym, co piszesz. Poza tym respect for you za użeranie się ze wszystkimi wychwalającymi pod niebiosa tego całego Melę. Dobrze, że są jeszcze myślący ludzie.

:)

ocenił(a) film na 7
luckygirl23

przestan wreszcie hejtowac bo mnie juz wkur*iasz, kozak w necie pi*da na świecie

ocenił(a) film na 1
Papla199

to masz problem :).

luckygirl23

starałem się ująć swoje przemyślenia w bardziej eufemistyczny sposób, ale ktoś widzę, że ma podobne odczucia co ja :D Luckyfirl23, weź to sobie do serca

ocenił(a) film na 7
Papla199

pani to akurat wie najwiecej nie ma co robi i pisze głupoty pozdrawiem frajerko

ocenił(a) film na 1
Papla199

rowniez pozdrawiam srodkowym palcem :)

ocenił(a) film na 7
luckygirl23

no to teraz doj*bałas hahaha zal mi cie

ocenił(a) film na 1
Papla199

masz racje nie potrzebnie znizylam sie do twojego poziomu :).Zegnam :)