Naiwny, ładny wyciskacz łez, przyjemnie się ogląda, ale ta srednia pokazuje tylko jak malo
ludziom potrzeba zeby rzucac dychami na lewo i na prawo.
Odkąd istnieją Rekomendacje, "dychy" służą nie tylko do wskazywania arcydzieł, ale też do tego, aby znaleźć podobne filmy. Sama daję czasem dziesiątki filmom, które oglądałam z przyjemnością, chociaż nie są to dzieła wysokich lotów.
Niewatpliwie film zyskuje na wartosci tym, ze opowiada prawdziwa historie. Gdyby nie to, rzeczywiscie mozna byloby napisac, ze to naiwny wyciskacz lez...
Moim zdaniem w filmie świetnie ukazana jest istota tego, co ma przekazywać. Przyjaźń między psem a człowiekiem jest prosta, ma ukazywać wzajemne oddanie, miłość, lojalność. Dlaczego więc historia miałaby być skomplikowana i nienaiwna? To, ile ktoś daje punktów zależy indywidualnie od osoby i nie możesz mieć do nikogo o to pretensji.
dobra, zgadzam się co do tych wartosci itd, zaznaczam, że już od dawna nie sugeruję się ocenami na filmwebie, ale mimo wszystko jestem po prostu zdziwiony, że takie filmy (analogicznie : siedem dusz, chlopiec w pasiastej pizamie) są w setce. Bo wysokich lotów nie są, bardzo łatwo zrobić taki film, zagrac na emocjach widza, pokazując wiernego psiaka, albo biednego małego Żyda w obozie, ale masowej publicznosci się podoba, w czym nie ma nic zlego, ale jednoczesnie uwazają te filmy za inne od reszty, gdy tak naprawde jest to zwykła hollywoodzka komercha. zaznaczam też, że nie uważam, że aby film musiał byc dobry musi byc skomplikowany, ale prostymi środkami wcale nie jest tak łatwo zrobić dobry film. Ale jak już powiedziałem rankingi fw nie są miarodajne, więc w sumie nie wiem po co się tym przejmuję, zawsze i tak trzeba konfrontowac z imdb. ;) pozdrawiam :)
Jasne, że komercha :) ale tak samo jest z muzyką, tworzysz pod ludzi, byle sprzedać, no i wiadomo, że takie utwory będą bardziej popularne, niż te warte uwagi. Hachiko jest filmem familijnym. W swoim gatunku na pewno powinien być w czołówce, stąd tak wysoka ocena :) zresztą, co ja tu będę mówić, baba ze mnie i tyle :D lubię sobie czasem pooglądać takie naiwne filmy w samotności, gdyż w prawdziwym świecie niestety często nie ma miejsca na uczucia. Polecam czasami się odmóżdżyć i serdecznie pozdrawiam ;D
Naiwny czy nie, ale swoją rolę spełnia, bo wzrusza i to bardzo :) To było chyba głównym założeniem twórców i bez wątpienia im się udało. Do tego fantastyczna muzyka i dobra obsada. Film w SWOIM gatunku jest jednym z lepszych i zasługuje na wysokie miejsce. Pozdrawiam ;)