O psach są rózne filmy a to przyjazn dziecka z psem ,a to dzielny pies policjant co łapie złodzeje .Przeważnie były to filmy familijne komediowe ,I nie zawsze wysokich lotów .Ale ten film jest kompletnie inny nie go oglądanie to wielka przyjemność .Kino prostych zabiegów wsruszające nie kiczowate .Przepiękna muzyka .Sama historia wrusza pies czekający dla mnie najpiękniejszą scena była zabawa z piłką ,Jak wiadomo ten pies nie umnie aportowac a żeby to zrobic musi miec wielki konkretny powód Dla mnie ten pies wyczuł że to ostatnia szansa by razem z panem za aportować za piłką .Bardzo rzadką daję najwyzszą ocene ,może ten film nie jest ardzydziełem ale w swojej prostej histori i wyjątkowej zasługuje na ocene 10/10
Miałam problem z oceną tego filmu, gdyż ciężko patrzeć na inne aspekty niżeli wzruszająca historia, na dodatek stworzona na faktach. Sama muzyka także sprawia, że odczuwasz film w taki, a nie inny sposób. Wydaje mi się, że moja ocena jest zbyt subiektywna i zbyt skupiona na jednym elemencie filmu. Mam ogromną słabość do psów, a ten film sprawił, że kocham je jeszcze bardziej. Połowę filmu przepłakałam. I do tej pory ekranizacja ta wzbudza we mnie takie emocje. Masz całkowitą rację, że nie jest to typowy film o psie w charaterze komedii familijnej. Jest nieskomplikowany, ale w swej prostocie piękny. Również nie potrafiłam dać mniej niż 10/10.
Pozdrawiam :)
jednak zmienianie miejsca wydarzenia historycznego jest głupie a końcówka z tym dzieciakiem to WTF. Hachiko czekał na swojego pana w Japonii a nie w Ameryce. To tak jakby nakręcić film o samurajach w Ameryce. Panienki, wy naprawdę dałyście się emocjonalnie zmanipulować :P
Tak, wiem o tym, że to wydarzyło się w Japoni i początkowo miałam w zamiarach obejrzenie japońskiego oryginału, jednak nie mam pojęcia, gdzie mogę go znaleźć więc musiałam zadowolić się wersją amerykańską ;) Zdaję sobie jednak sprawę z tego, że pierwowzór może być zdecydowanie lepszy.
Pozdrawiam :)