PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=449935}

Mój przyjaciel Hachiko

Hachi: A Dog's Tale
2009
8,0 191 tys. ocen
8,0 10 1 190774
6,9 27 krytyków
Mój przyjaciel Hachiko
powrót do forum filmu Mój przyjaciel Hachiko

Płakaliście?

ocenił(a) film na 10

Ja przez pierwszą połowę byłam zaciekawiona co się dalej wydarzy, przez drugą i długo po zakończeniu filmu płakałam tak że łzy po prostu leciały mi ciurkiem. Był też taki moment, że (oglądałam z przyjaciółką) ona zatrzymała 15 min przed zakończeniem i spojrzałyśmy na siebie - obydwie czerwone, zasmarkane i takie tam... zaczęłyśmy się śmiać i płakać jednocześnie, nie potrafię powiedzieć jakie emocje wtedy czułam ale to było niesamowite. Bynajmniej uważam film za bardzo wrażliwy i przejmujący... sądzę że zrozumieją go ludzie z jakąś głębią, bo nie jest to film dla wszystkich :)

ocenił(a) film na 10
lalaimis

Ja za każdym razem gdy wracam do tego filmu płacze i nie mogę się powtrzymać .

ocenił(a) film na 9
lalaimis

Ja ogladalam raz , przyznam sie , ze poczatek nie byl dla mnie ciekawy. Natomiast druga polowa naprawde wzruszajaca;) Plakalam razem z mama. Mysle , ze film zasluguje na dobre 8 , moze nawet 9.

ocenił(a) film na 10
lalaimis

bodajże od połowy płakałem, pierwszy film na którym się rozryczałem..

lalaimis

Ja również się popłakałem niesamowicie wzruszający film :)

użytkownik usunięty
Maciej694

Chłopaki nie płaczą.

Ja ryczałam jak bóbr niesamowicie poruszająca historia 10/10 + ♥

użytkownik usunięty
_lilka_

No ale Ty nie jesteś mężczyzną ;) Ja wciąż mam to przed sobą.

chlopaki nie, ale mezczyzni tak

lalaimis

Dla mnie był trochę nudny.

ocenił(a) film na 9
lalaimis

Moja rodzina oglądała ten film, mówili mi, że wszyscy płakali, nawet mój tata. Wyśmiałam ich trochę, ale jak sama obejrzałam..... ech, chyba nie da się nie płakać :')

ocenił(a) film na 8
Noelciaa

Ja może nie płakałem, ale czułem coś niesamowitego. Smutek, w sercu mnie ściskało i ogarnęła mnie ogólnie nostalgia i taki stan depresyjny po obejrzeniu filmu. Piękny film. Jeśli dorobię się dzieci to będę im go puszczał, aby nauczyły się szacunku do zwierząt.

ocenił(a) film na 7
Xsaav

Masz całkowitą rację. Ten film doskonale ukazuje, że zwięrzęta są niesamowitymi stworzeniami i należy mieć do nich wielki szacunek.

ocenił(a) film na 8
lalaimis

Ja nie płakałam, ja wyłam !!! Od połowy filmu ryk, szlochy itd., a później boląca głowa, ale warto było :)Piękna historia, ciężko się nie wzruszyć. Jeszcze nie poznałam osoby, która by się nie rozkleiła na tym filmie. :)

lalaimis

MI było smutno jak oglądałam, ale w ostatnich minutach, chociaż łzy nie poleciały : )

yuki0202

Ja muszę go wreszcie obejrzeć.Rzadko płacze na filmach,ale kto wie jak będzie teraz.

ocenił(a) film na 9
lalaimis

Oglądałam z moją siostrą i obydwie po prostu wyłyśmy! Nie wiem jak możliwe jest oglądnięcie tego filmu bez łez, po prostu nie potrafiłabym.tego zrobić.

lalaimis

rewelacyjny film, wart oceny oraz łez :)

ocenił(a) film na 10
Turkisz80

Cudowny film! Ryczałam jak bóbr!! ;(( Warto ten film zobaczyć!

użytkownik usunięty
lalaimis

Raczej niezbyt.

ocenił(a) film na 9
lalaimis

Film piękny, wzruszający, cudowny!!

ocenił(a) film na 10
lalaimis

naprawde wzruszający, za każdym razem

lalaimis

Film faktycznie chwytający za serce, ale... ja na filmach nie potrafię płakać.

ocenił(a) film na 8
lalaimis

Jak bóbr !

ocenił(a) film na 10
lalaimis

Pierwszy film i pewnie ostatni na którym łezka się zakręciła u mnie (nie ze śmiechu a wzruszenia). Mam psa i wiem jak przywiązuje się pies do człowieka i na odwrót. POLECAM!!!!!!!!!!! Ale nie każdemu będzie taki film pasował ;]

ocenił(a) film na 5
lalaimis

od połowy płakałem bo film wzruszający

lalaimis

Przepłakałam pół filmu, ale muszę przyznać, że nie rozumiem postawy córki i żony profesora. Jak można psa zostawić samemu sobie, nie walczyć o niego? Gdyby to był mój pies codziennie bym po niego przychodziła, nawet jakby za każdym razem uciekał.
Domyślam się, że fabuła musiała być dopasowana do historii, ale trochę mnie to drażniło. Nie wyobrażam sobie zostawić psa na pastwę losu, nie zaglądać do niego, nie interesować się co się z nim dzieje i liczyć, że może dobrzy ludzi go nakarmią.... Pies zdał egzamin z uczuc na szóstkę, jego rodzina niestety nie...