PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=449935}

Mój przyjaciel Hachiko

Hachi: A Dog's Tale
2009
8,0 191 tys. ocen
8,0 10 1 190782
6,9 27 krytyków
Mój przyjaciel Hachiko
powrót do forum filmu Mój przyjaciel Hachiko

Piękny film, ale nie rozumiem jego treści. Niby jest o czymś ładnym, wręcz pięknym, ale to przecież film o piesku, a pieski to nie są ludzie przecież, nie wywołują wojen, nie są Hitlerami, więc dlaczego umiejscawiamy je wśród ludzi i w ocenach ludzi? Przecież to są pieski, a nie Hitlerowie, Stalinowie? Nie powinno sie o nich krecic filmow, bo to istoty nizsze niz my.

Dlaczego wzruszamy się istotami nie z naszego (ludzkiego) świata, tylko pieskami z nizszego poziomy istnienia? Pieski nie potrafia wyprodukowac telewizora, nie zrobily pieski nigdy komputera, sa pieski dosc prymitywne w mysleniu, sa uproszczone, nigdy nie wymyslily systemu operacyjnego Windows. W dodatku nie wywolują swiatowych wojen, nie sa Hitlerami, Stalinami, wiec dlaczego sie tak ekscytujemy/wzruszamy ich istnieniem, jakby byly ludzmi? Przeciez nie sa ludzmi, nie sa zdolne do masowych morderstw, do zakladania Oswieciomiow, wiec dlaczego tak ekscytujemy sie ich istnieniem, skoro sa nam - Homo Sapiens tak obcy?

ocenił(a) film na 8
Degrengolada

Och, w dodatku robia kupe gdzie popadnie, to jest istota nizsza niz my, srajaca gdzie popadnie.

ocenił(a) film na 10
Degrengolada

Może dlatego, że niektórzy nie potrafią pisać po polsku... Polecam słownik ortograficzny i nauczyć się zasad poprawnego pisania zdań...

Jak czytam tego typu komentarze, to czasem się zastanawiam, czy te ,,pieski" nie są mądrzejsze od niektórych ludzi...

Pragnę również zauważyć, że ludzie sraja, gdzie popadnie, szczają gdzie popadnie, zabijają dla przyjemności. A odpowiedź sam już sobie wypisałeś/łaś... Może dlatego, że pieski nie są bezwzględnymi sku...ami, dają jakiś przykład i to jest właśnie powód do ekscytacji...

Aż mi się nie chce już tego postu komentować... szkoda mojej klawiatury...

ocenił(a) film na 10
Lanthea

dokładnie!! Zgadzam się z Tobą w 100%

Lanthea

przeciez to jakis prowokator, a skoro nie zrozumiał przesłania filmu, które jest dość banalne, to wydaje mi sie ze jednak pieski sa od niego duzo inteligentniejsze...

ocenił(a) film na 10
Degrengolada

Degrengolada jesteś po prostu głupi/a skoro myślisz że psy są gorsze
psy są bardzo inteligentne i oddane
a ten film to pochwała dla bardzo oddanego psa rasy akita inu który czekał na swojego pana wiele lat po jego śmierci
radze zgłoś się do specjalisty, by wytłumaczył ci co to jest EMPATIA