jakim cudem film o psie może być wyżej od Mechanicznej Pomarańczy, Taksówkarza, Lśnienia, Człowieka w ogniu, Mrocznego rycerza, Wściekłych psów czy choćby nocy na ziemi ? Jak przegoni Psychozę i w ciągu miesiąca nie spadnie to będzie to jakaś paranoja.
oczywiście że widziałam, ale skoro chcesz tutaj na forum rzucać takimi tekstami to nie tylko nie mam ochoty wiecej z toba gadać ale także potwierdziłeś, że tym bucem jesteś.
Pozwole sobie zacytować Marszałka Józefa Piłsudskiego
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją"
Dziękuje za uwagę .
O gustach podobno się nie dyskutuje i myślę, że jest w tym sporo prawdy. Jeżeli ktoś wysoko ocenia film to ma do tego prawo, nie każdy musi się z tym zgadać. Tak jak inna osoba może powiedzieć że wymienionych przez Ciebie tytułach nie zobaczył niczego ciekawego... Tak bywa. Nie rozumiem samego faktu uważania, że stare filmy z definicji są lepsze niż nowe bo to "klasyki" ale to zostawiam już wewnętrznej opinii każdego z użytkowników. Jeżeli ma lepszą ocenę to znaczy, że ludzie tak na niego głosowali.
A tak nawiasem mówiąc proszę przestrzegać netykiety i nie używać przekleństw zwłaszcza w kierunku innych użytkowników . Zgodnie z regulaminem:
Art. 6 PRAWA I OBOWIĄZKI UŻYTOWNIKóW
7. Zabrania się wykorzystywania Serwisu w sposób sprzeczny lub niewłaściwy z jego celem. W szczególności zabrania się umieszczania Treści Użytkownika w tym Profili lub innych treści sprzecznych z Regulaminem, powszechnie obowiązującymi przepisami prawa lub dobrymi obyczajami, w tym treści i zdjęć:
b) zawierających treści powszechnie uznawane za wulgarne i obraźliwe
8. Zabrania się również działalności Użytkowników polegającej na:
b) zamierzonym wpływaniu na innych Użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych i/lub kontrowersyjnych i/lub nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. (tzw. „trolowanie”),
f) łamaniu ogólnie przyjętych zasad netykiety,
NAJWAŻNIEJSZE:
10. Wszelkie Prawa do Serwisu przysługują Administratorowi. Użytkownik, który stwierdził naruszenie Praw do Serwisu powinien zgłosić Administratorowi opis naruszenia oraz o ile to możliwe dane naruszyciela.
Z tymi przekleństwami trochę mnie poniosło. Raczej nie uważam że film musi być lepszy tylko dlatego że jest starszy. Wśród wymienionych przeze mnie filmów znajdują się takie pozycję jak Człowiek w ogniu czy Mroczny Rycerz, które raczej starymi filmami nie są.
"eee Ja widziałem ten film, a w mojej wypowiedzi chodziło o to że nie rozumiem jak taki sobie filmik może wyprzedzać klasyki. "
bo to jest film dobry :) A kino to nie tylko filmy jednej czy dwóch kategorii, ale też te bardziej wzruszajace. I do tych właśnie zalicza się "Mój przyjaciel..." Mi film bardzo się spodobał, a moja narzeczona ryczała jak bóbr! :) Polecam na długie deszczowe wieczory!
jest kilka powodów
*prawdziwa, acz niesamowita historia
*genialna ścieżka dźwiękowa
*dobra obsada
*i ten klimat - w dobie kryzysu, gdy w tv mozna usłyszeć tylko o pieniądzach, zdradach, morderstwach i kiespskim politycznym kabarecie, ludzie potrzebuja takich pięknych, lekkich historii o bezgranicznej miłości i oddaniu aż do śmierci
przede wszystkim ścieżka dźwiękowa. Dobrze dobrana muzyka do filmu potrafi działać cuda i zamienić film w coś pięknego.
Aha, to że moja opinia jest odmienna niż twoja nie znaczy że jestem głupi. Znajdź sobie w słowniku co to znaczy "prymitywny" bezmózgu.
Bardzo trudno ustawić w rankingu te filmy tak aby wszystkim się podobało więc daruj sobie. Poza tym połowa z tych klasyków dawno się przejadła i fajnie jest zobaczyć w topie jakiś nieznany tytuł.
Pytanie nie było skierowane a propo twojej opinii o filmie tylko tego,że nie mozesz pojąć jak inna historia(w tym wypadku bohaterem jest zwierze)od morderców,załamanych ludzi itd.może być naprawde fantastycznym filmem.Jesli twierdzisz,ze ten film jest kiepski,ok-twoje zdanie,natomiast porównywanie go z innymi w rankingu jest bez sensu,bezcelowe i tak naprawde to "temat rzeka " z którego nic niewynika.
Masz rację nie mogę pojąć dlaczego ta historia ma być lepsza niż te które wymieniłem. Hachiko to wg. mnie nudna historia której jedynym celem jest wzruszenie widza swoją przepiękną otoczką, a porównywanie tego filmu do innych filmów rankingowych jest jak najbardziej odpowiednie jeśli porównujemy fabułę.
Tyle,że film to nie tylko fabuła.A swoja drogą to kilka z wymienionych przez ciebie tytułów tez nie grzeszy fabuła mimo że to dobre filmy,tylko nie pytaj jakie.
''Aha, to że moja opinia jest odmienna niż twoja nie znaczy że jestem głupi''
nie rozumiem trochę tego co napisałeś ...bluzgasz na innych takimi tekstami , narzucasz innym co ''według ciebie'' powinni lubić , ale nie bierzesz pod uwagę tego że my także nie musimy zgadzać się z twoją opinią ! Każdy ma własne gusta ! więc zastanów się co wypisujesz..Porównujesz ten film z twoimi typami i nie rozumiesz dlaczego te filmy które lubisz nie są oceniane wyżej po prostu szczyt egoizmu i narzucania ludziom własnych poglądów ...po prostu żenujące
widocznie jest to dobry film w swojej kategorii. ma inny target-widownię i ta widownia ocenia wysoko. jeśli oglądam familijny film razem z córką i jest dobry to też dajemy wysokie oceny. nie ma nic w tym złego. czego innego oczekuję po melodramacie niż np. po "Mechanicznej pomarańczy"
Widocznie wywołał u ludzi większe emocje. Mówi o czymś co się zdarzyło, mówi o czymś pozytywnym a nie o schizowatym Lśnieniu które pod względem sztuki filmowej jest zrobione świetnie ale większej wartości nie ma. Bo po co komu strach? Jeśli ktoś lubi się bać to niech ogląda.