PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7958}
6,5 44 tys. ocen
6,5 10 1 44109
5,2 13 krytyków
Młode wilki
powrót do forum filmu Młode wilki

Ludzie, nie sądzicie, że
1. scenarzysta trochę przesadził, że takich numerów dokonują 19- latki (bylem licealistą i miałem "szemranych kolegów", ale bez przesady w wieku 19 lat nikt nie jest gangsterem "pełnoetatowym")
2. Jak na 19- latków aktorzy są tu trochę "przerośnięci", wyglądają raczej na studentów, niż świeżo upieczonych licealistów.

Hauptmann5

może "kiblowali" kilka lat w jednej klasie

ocenił(a) film na 10
PtSk

ale gdyby kiblowali nie mieli by 19 lat :D

ocenił(a) film na 4
Hauptmann5

Masz rację.

ocenił(a) film na 10
Kikuchiyo

no wiesz rocznikowo mają już po 20...

ALE W SUMIE NIE WIEMY ILE MAJĄ LAT BOHATEROWIE: Skorpion, Cobra czy Biedrona... (może faktycznie kiblowali....)
WIEMY TYLKO, ŻE CICHY "....we wrześniu skończy 20 lat"...,
Czarny był mózgiem i szefem na pewno znacznie starszym, oni tylko wykonują polecenia...
To był Szczecin, gdzie gangsterka, przemyty, bardzo duża przepaść materialna między ludźmi jest jest większa...

Jeżeli dzieci w wieku 12 lat wysadzają czołgi na wojnie, to nie widzę przeszkód, żeby 19-20 latkowie robili lewe przekręty przez granicę... Zdarzają się przypadki, że członkowie gangu mają po 17-18 lat...

Zgodzę się, że przesada jest w "M W 1/2" gdzie akcja dzieje się jeszcze wcześniej niż w jedynce, (to bohaterowie są jeszcze młodsi), strzelaniny, wybuchy, pościgi są bardzo przesadzone i nie realne...

ocenił(a) film na 6
Hauptmann5

Aktorzy grający 18-20 latków mieli już po 25-28 lat haha Lekka przesada? Gruba przesada. No i niech nikt mi nie mówi, że "Prymus kiblował".

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Hauptmann5

Mnie bardziej zastanawia jakim cudem Prymus mógł chodzić do tego samego liceum co tacy leserzy jak Cobra czy Suszyński.

Co do wieku to Maniek już w wieku 18 lat już był skazany na 8 lat za takie akcje jak Cichy.

Jordan66

Cobra według MW 1/2 skończył zawkę ;) A na studniówkę mógł wejść "bokiem" :)
A co się tyczy tego, że 25latek gra 19/20 latka to w czym problem?

ocenił(a) film na 6
Hubi_2006

Deląg i Suszyński wyglądali na znacznie dojrzalszych, nizli wskazywalaby na to ich metryka

Qjaf

Oj tam ;P może ich matki brały hormony :D

ocenił(a) film na 5
Jordan66

A do jakiego mial chodzic? Z biednej rodziny byl i nie stac go bylo na porzadne, platne liceum. Chodzil do zwyklego, panstwowego tak jak reszta. A ze byl najlepszy to co innego.

Natomiast tez nie dziwi mnie wiek "mlodych wilkow", w poprawczakach i wiezieniach wielu jest takich, co w wieku 16-19 maja na koncie gorsze rzeczy niz przemyt przez granice...

Joopiter

Chłopie, w Szczecinie w tamtych czasach najlepsza była piątka do której takie cwaniaki mogły co najwyżej się włamać a nie uczyć.
A taki Prymus jak w liceum miał średnią 5,98 to co dopiero w podstawówce z której poszedłby do najlepszego liceum.
A już prawdziwym nieporozumieniem jest gadka czy Prymus pójdzie na studia - co za kpina, przecież koleś z takimi wynikami miałby takie stypendium że hohoho.

ocenił(a) film na 8
Jordan66

widać nie był takim głąbem prymusem za jakiego go wszyscy mieli :) chłopaka ciągnęło do prawdziwego życia. Jak to mówili chłopaki , my studiujemy życie :)

Cobra_Choke

2. Szczególnie Zbigniew Suszyński młodzieniaszek ;f faktycznie co jak co nie wygladali oni na licealistów no może prymus i cichy tak ale reszta nie dopasowana wiekowo.
1. Przez to ze nie wygladali na licealistów dziwnie mi sie ogladalo jak mowili że ktoś tam ma lat 20 a wyglada na 35 no sory ale malo wiarygodne wiec do tego zbytniej wagi nie przywiązywalem ;p

NatsuD

Ja oglądając czterdziestolatka jako szczeniak , to myślałem że Karwowski ma z 50lat . A on faktycznie miał cztery dychy na blacie . Kiedyś ludzie starzej wyglądali będąc szczerym ))

ocenił(a) film na 7
Hauptmann5

Bardzo zły dobór aktorów pod względem wieku. W sumie takie przekręty też się robi w Hollywood, ale próbuje się to ukryć odpowiednim makijażem. Aczkolwiek wieku nie oszukasz, chyba że jesteś Michaelem J. Foxem ;) Tutak aż to razi w oczy, W szczególności widać to na początku filmu na tle innych nastolatków. Tam mamy normalnych wiekiem maturzystów, a głowni bohaterowie jak stare byki. Musieli naprawdę dużo razy powtarzać klasy :)

ocenił(a) film na 6
uczensaibaby

Z zagranicznych aktorów też Ralph Macchio zawsze wyglądał młodo, w porównaniu do swojego prawdziwego wieku.

ocenił(a) film na 7
lukaku_1

W necie jest fajne porównanie Ralpha z Noryukim Patem Moritą. Zdjęcie, gdy obydwaj mają po 62 lata. Do tego w Karate Kid 3 Ralph jest o rok starszy od Thomas Ian Griffitha, a gra przecież jego ucznia :)

ocenił(a) film na 7
Hauptmann5

Nie takie rzeczy w Szczecinie robili również tacy młodzi…

ocenił(a) film na 6
Hauptmann5

cóż ja miaem kolegów którz dokonywali, nawet w gazecie pisano ze rozbili młodociany gang terroryzujacy od lat pewne miasto , w rzeczywistosci poszismy na studia . Codo dojrzałego wyglądu. To koks rozprawił sie z naszym modzieńczym urokiem jak z czoem Pudziana.

ocenił(a) film na 6
Muhomorniczy

ogarniaem dokadnie to co w filmie. Jednak te ostanie , jakieś wzbogacane urany, litosci, takie rzeczy nie ujdą uwadze swiatowych wywiadów

ocenił(a) film na 6
Muhomorniczy

mam na myśli pilną nauke i gre na komp.