Ludzie, nie sądzicie, że
1. scenarzysta trochę przesadził, że takich numerów dokonują 19- latki (bylem licealistą i miałem "szemranych kolegów", ale bez przesady w wieku 19 lat nikt nie jest gangsterem "pełnoetatowym")
2. Jak na 19- latków aktorzy są tu trochę "przerośnięci", wyglądają raczej na studentów, niż świeżo upieczonych licealistów.
no wiesz rocznikowo mają już po 20...
ALE W SUMIE NIE WIEMY ILE MAJĄ LAT BOHATEROWIE: Skorpion, Cobra czy Biedrona... (może faktycznie kiblowali....)
WIEMY TYLKO, ŻE CICHY "....we wrześniu skończy 20 lat"...,
Czarny był mózgiem i szefem na pewno znacznie starszym, oni tylko wykonują polecenia...
To był Szczecin, gdzie gangsterka, przemyty, bardzo duża przepaść materialna między ludźmi jest jest większa...
Jeżeli dzieci w wieku 12 lat wysadzają czołgi na wojnie, to nie widzę przeszkód, żeby 19-20 latkowie robili lewe przekręty przez granicę... Zdarzają się przypadki, że członkowie gangu mają po 17-18 lat...
Zgodzę się, że przesada jest w "M W 1/2" gdzie akcja dzieje się jeszcze wcześniej niż w jedynce, (to bohaterowie są jeszcze młodsi), strzelaniny, wybuchy, pościgi są bardzo przesadzone i nie realne...
Aktorzy grający 18-20 latków mieli już po 25-28 lat haha Lekka przesada? Gruba przesada. No i niech nikt mi nie mówi, że "Prymus kiblował".
Mnie bardziej zastanawia jakim cudem Prymus mógł chodzić do tego samego liceum co tacy leserzy jak Cobra czy Suszyński.
Co do wieku to Maniek już w wieku 18 lat już był skazany na 8 lat za takie akcje jak Cichy.
Cobra według MW 1/2 skończył zawkę ;) A na studniówkę mógł wejść "bokiem" :)
A co się tyczy tego, że 25latek gra 19/20 latka to w czym problem?
Deląg i Suszyński wyglądali na znacznie dojrzalszych, nizli wskazywalaby na to ich metryka
A do jakiego mial chodzic? Z biednej rodziny byl i nie stac go bylo na porzadne, platne liceum. Chodzil do zwyklego, panstwowego tak jak reszta. A ze byl najlepszy to co innego.
Natomiast tez nie dziwi mnie wiek "mlodych wilkow", w poprawczakach i wiezieniach wielu jest takich, co w wieku 16-19 maja na koncie gorsze rzeczy niz przemyt przez granice...
Chłopie, w Szczecinie w tamtych czasach najlepsza była piątka do której takie cwaniaki mogły co najwyżej się włamać a nie uczyć.
A taki Prymus jak w liceum miał średnią 5,98 to co dopiero w podstawówce z której poszedłby do najlepszego liceum.
A już prawdziwym nieporozumieniem jest gadka czy Prymus pójdzie na studia - co za kpina, przecież koleś z takimi wynikami miałby takie stypendium że hohoho.
widać nie był takim głąbem prymusem za jakiego go wszyscy mieli :) chłopaka ciągnęło do prawdziwego życia. Jak to mówili chłopaki , my studiujemy życie :)
2. Szczególnie Zbigniew Suszyński młodzieniaszek ;f faktycznie co jak co nie wygladali oni na licealistów no może prymus i cichy tak ale reszta nie dopasowana wiekowo.
1. Przez to ze nie wygladali na licealistów dziwnie mi sie ogladalo jak mowili że ktoś tam ma lat 20 a wyglada na 35 no sory ale malo wiarygodne wiec do tego zbytniej wagi nie przywiązywalem ;p
Ja oglądając czterdziestolatka jako szczeniak , to myślałem że Karwowski ma z 50lat . A on faktycznie miał cztery dychy na blacie . Kiedyś ludzie starzej wyglądali będąc szczerym ))
Bardzo zły dobór aktorów pod względem wieku. W sumie takie przekręty też się robi w Hollywood, ale próbuje się to ukryć odpowiednim makijażem. Aczkolwiek wieku nie oszukasz, chyba że jesteś Michaelem J. Foxem ;) Tutak aż to razi w oczy, W szczególności widać to na początku filmu na tle innych nastolatków. Tam mamy normalnych wiekiem maturzystów, a głowni bohaterowie jak stare byki. Musieli naprawdę dużo razy powtarzać klasy :)
Z zagranicznych aktorów też Ralph Macchio zawsze wyglądał młodo, w porównaniu do swojego prawdziwego wieku.
W necie jest fajne porównanie Ralpha z Noryukim Patem Moritą. Zdjęcie, gdy obydwaj mają po 62 lata. Do tego w Karate Kid 3 Ralph jest o rok starszy od Thomas Ian Griffitha, a gra przecież jego ucznia :)
cóż ja miaem kolegów którz dokonywali, nawet w gazecie pisano ze rozbili młodociany gang terroryzujacy od lat pewne miasto , w rzeczywistosci poszismy na studia . Codo dojrzałego wyglądu. To koks rozprawił sie z naszym modzieńczym urokiem jak z czoem Pudziana.
ogarniaem dokadnie to co w filmie. Jednak te ostanie , jakieś wzbogacane urany, litosci, takie rzeczy nie ujdą uwadze swiatowych wywiadów