Kiedyś ten film na prawdę był przebojem ale z perspektywy kilku lat nie wiem dlaczego...pewnie ze względu na muzykę Varius Manx.
lekcja historii wybitnie najnowszej
>> Kiedyś ten film na prawdę był przebojem ale z perspektywy kilku lat nie wiem dlaczego...pewnie ze względu na muzykę Varius Manx.
Właśnie z perspektywy kilku lat dopiero można zobaczyć, jak dobry i ważny był to film. Jeszcze gdyby muzyka była lepsza...
Młode Wilki i Psy - czyli dwa zoologicznie spokrewnione tytuły - to najlepsze polskie filmy pierwszej połowy lat 90. Żaden inny film tak dobrze nie ukazuje tego krótkiego momentu w naszej historii, tuż po obaleniu Systemu. Ten moment już minął i nigdy nie wróci, ale na szczęście zostały te dwa filmy.
8 pkt
słaby nauczyciel...
do kogo ty na te lekcje chodziłeś? naprawdę uważasz młode wilki za film ta wybitny? moim zdaniem przesadzasz... ja potrafię docenić w nim tylko muzyke...
Dziś obejrzałem MW po raz 5 :)
Z każdym rokiem przekaz jest bardziej sentymentalny :)
kozacka muzyka varius manx spowodowala ze film mimo tego ze bardzo slaby odniosl sukces i zachowal sie w naszej pamieci jako piekny symbol epoki ktora juz przeminela. wplyw na to ma tez sentymentalne zakonczenie(polaczone wlasnie z jedna mistrzowska piosenka) ktore powoduja ze podchodzimy do tego filmu jako filmu wyjatkowego. na marginesie chce nawiazac do wielkiego banalu. cleo mowi do wszystkich po angielsku wszyscy inni do cleo po polsku.