akcja zbyt szybka nawet dla wytrwałych miłośników filmu akcji - dużo niedomówień.najlepsze jest przeżycie po celnym trafieniu w głowę(oko) i szybki powrót na akcję!!! w kategorii pastiż filmów akcji 9/10 w kategorii film akcji to totalne nieporozumienie i ta czołówka aktorów amerykańskiech min de niro w czymś takim też nieporozumienie!!!
eee tam, seppuku Seagala o niebo lepsze, to dopiero facet miał jaja ... a strzał w głowę, et takie draśniecie ha ha ha ... ale w tym filmie o to chodziło. Krew też się nie leje jak z kranu przy nawet mocnym chlaśnieciu a co dopiero tutaj, ręka noga mózg na ścianie.
masz rację...Seagal ze swoją obrotową maczetą to mój kandydat do tegorocznego Oscara za najlepszą rolę męską z jajami:):)
Dokładnie pokazał co to znaczy umierać jak pieprzony twardziel ;D
Brawa dla niego za parodie samego siebie ;D
Kiedy to właśnie o to chodzi! Nie da rady zrobić bardziej prześmiewczego filmu! Seagal jest tutaj wisienką na torcie jako przedstawiciel wyśmiewanych filmów akcji klasy Z!
reżyser tego filmu powinien czym prędzej poddać się leczeniu psychiatrycznemu - szkoda tylko że to znany reżyser jest :P
Złota malina jak nic całej obsadzie i każdemu kto przyczynił się do produkcji tego gniotu się należy :D
Lepiej sobie po raz n-ty na polsacie Kevina samego w domu oglądnąć w Boże Narodzenie :D
Ludzie to jest Grindhouse , film kategorii B i taki miał być. Krew, flaki, gołe baby i Danny Trejo! Sam osobiście jestem wielbicielem "kina artystycznego" moim ulubionym reżyserem jest Jarmusch. Ale idąc do kina wiedziałem czego się spodziewać i jestem zachwycony! Czysty perwers; krew,flaki i gołe baby, znakomita obsada, przyjemna muzyka, bez zbędnej zawiłej fabuły i okraszone wspaniałym humorem (ochroniarze rezydencji :D ). Klasa sama w sobie.
Nic dodać, nic ująć. Trochę szkoda mi ludzi, którzy biorą ten film serio, zwłaszcza gdy można bawić się podczas oglądania lepiej, niż oglądając niejedną komedię :)
Po prostu nie znasz Rodrigueza i nie wiedziałaś na co się przygotowac - a szkoda - bo mnie wciągnął od pierwszej sceny :-) Zauważyłem że Rodriguez sam czuwał nad efektami specjalnymi, żeby przypadkiem eksperci nie przesadzili i nie zrobili czegoś zbyt realistycznego :-) Bardzo się cieszę, że w końcu Rodriguez wypłynął na szerokie wody. Maczeta Zabija..Maczeta Zabija ... Maczeta Zabija Ponownie :P
Dokładnie tak. Kilka scen ( np. zjazd po jelicie, ciało z termometrem kuchennym, chopper z karabinem) zapamiętam do końca życia. Poza tym mnóstwo pięknych kobiet, psychodeliczna akcja i mnóstwo humoru. Banał fabularny jest tu celowy i ten film należy oceniać w innych kategoriach niż tradycyjne filmy akcji. Tak jak Ozinek_fw wspomniał to jest Grindhouse. W tej kategorii Maczeta jest wg mnie świetna!