Maczeta

Machete
2010
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105631
5,8 39 krytyków
Maczeta
powrót do forum filmu Maczeta

W zeszłym tygodniu któraś telewizja puszczała familijny film Roberta Rodrigueza "Mali agenci" i skacząc po kanałach, natrafiłam na pewien ciekawy fragment. Otóż któreś z dzieciaków trzymało w dłoni zdjęcie Antonio Banderasa i Danny'ego Trejo, a na odwrocie fotografii widniał podpis "Machete". Czyli już chyba wiemy, kiedy Rodriguez wymyślił ksywę dla Maczety pod postacią Danny'ego Trejo ;)

ocenił(a) film na 7
Beci

Hmm, dopiero teraz przyszło mi do głowy, by zajrzeć na stronę filmu "Mali agenci" i rzeczywiście, postać Trejo nazywa się Machete :D http://www.filmweb.pl/f9721/Mali+agenci,2001

użytkownik usunięty
Beci

No! Racja... hahah:D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 6
Beci

Owszem Danny Trejo w małych agentach nazywa się Machete, ale już znacznie wcześniej pojawił się jako ta postać. W desperado grał bohatera- nożownika, zresztą była tam identyczna scena jak z traileru Machete- stojąc na dachu limuzyny masakruje rzucanymi nożami przez szyberdach towarzystwo w środku. W dodatku wyglada identycznie, poza faktem, że biała broń, którą posługuje się jest krótsza. W Desperado, jeśli dobrze pamiętam, nie było podane jego imię, ale moim zdaniem jest to ten sam bohater.

Beci

No właśnie miałam to pisać!
Nie tylko był podpis na zdjęciu. Machete to był ich wujek (czy coś) xD

użytkownik usunięty
mii

No właśnie też to Zauważyłem

Beci

Pamiętam ten fragment filmu ...
Kiedy zobaczyłem że Rodriguez robi film Machete a w roli głównej jest Trejo, to pomyślałem sobie - "Czy to chodzi o tego z Małych agentów ? "

krzycho123

No tak to ten Machete odrazu się zorientowałem :D

Ootoris

Ja też zauważyłem, ale nie ma się czym chwalić. Bo wam uwierzę, że akurat przypadkowo w odpowiednim momencie włączyliście telewizor. Oglądaliście małych agentów, przyznać się! To obciach, ale sam oglądałem ten film i uważam za fajny, chociaż dziecinny. Ale w końcu to mali agenci.