Pytam bo mnie na przykład rozśmieszają sceny kiedy
Danny Trejo rozprówa maczetą jakiegoś kołka i skacze
przez okno na jego jelitach. Albo minigun na motocyklu
no jak dla mnie żenada. Bez urazy dla fanów takiego
kina czy też Rodrigueza.
ehh dzieciaki... Rodriguez używa stylu, który zwie się "kicz" do produkcji swoich filmów, po za tym "Maczeta" z tego co widać na trailerach będzie również pastisz filmów akcji, bardzo podobnie było w Planet Terror, kiczowaty pastisz horrorów. Wszystko oczywiście w jak najlepszym słowa tego znaczeniu bo Rodriguez jak chce to potrafić nakręcić porządny film. (nie licząc tych wszystkich małych agentów, i całej reszty tego gówna). Zresztą najlepiej by było jakby Rodriguez nakręcił Sin City 2..
Możesz sobie uważać, że jestem jakimś nieszczęsnym dzieckiem, które nie zna się na filmach i w ogóle nie powinno ich oceniać. Ale zapewniam cię że tak nie jest. Bo takimi dziećmi są osoby które oceniają na arcydzieło filmy typu "Obcy Kontra Predator" i inne podobne gówna bez fabuły. Więc bardzo cię proszę nie nazywaj mnie dzieckiem. Owszem, nie twierdzę że jestem jakimś super dorosłym i doświadczonym życiowo facetem. Bo nie jestem i mam tylko 18 lat. Ale proszę nie nazywaj mnie dzieckiem. Bo to, że dobija mnie scena, w której facet buja się na flakach innego faceta, nie świadczy o tym, że mam mały mózg.
DLoN92 dobrze się wypowiedział na temat fabuły i przedstawienia historii. Film będzie podobny do "planet terror". Nie uważa się to za arcydzieło kina, ale świetnie kino klasy B i na to liczę. Zajawka na "Maczety" na początku "planet terror" była dla mnie rewelacyja. Określając jednym słowem film, powiem: sarkazm.
No to ja już w końcu nie rozumiem o co ci chodzi. Raz piszesz, że scena z jelitami cię rozśmiesza, a potem, że cię dobija. Chłopie zdecyduj się czego chcesz. Bo ten film MA rozśmieszać, MA być gówniany, MA wyglądać tak jak wygląda i Ma dostarczać rozrywki fanom zamierzonego KICZU, o którym ty za pewne nigdy nie słyszałeś. I TAK, ten film to jest ŻART.
w planet terror byl zwiastun tego filmu i mialem nadzieje ze to zrobia, robia i bedzie niezla zabawa, chociaz Rodriguez to troche gorsza wersja Tarantino wazne ze koles sie nie ogranicza w zaden sposob,
"Maczeta" z tego co widać na trailerach będzie również pastisz filmów akcji," - tam miało być: PASTISZEM filmów akcji, sorry za błąd. Ale ogólnie cieszę się, że wszystko jest jasne.