Maczeta

Machete
2010
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105632
5,8 39 krytyków
Maczeta
powrót do forum filmu Maczeta

Pytam bo mnie na przykład rozśmieszają sceny kiedy
Danny Trejo rozprówa maczetą jakiegoś kołka i skacze
przez okno na jego jelitach. Albo minigun na motocyklu
no jak dla mnie żenada. Bez urazy dla fanów takiego
kina czy też Rodrigueza.

ocenił(a) film na 5
wojtek15_2

ehh dzieciaki... Rodriguez używa stylu, który zwie się "kicz" do produkcji swoich filmów, po za tym "Maczeta" z tego co widać na trailerach będzie również pastisz filmów akcji, bardzo podobnie było w Planet Terror, kiczowaty pastisz horrorów. Wszystko oczywiście w jak najlepszym słowa tego znaczeniu bo Rodriguez jak chce to potrafić nakręcić porządny film. (nie licząc tych wszystkich małych agentów, i całej reszty tego gówna). Zresztą najlepiej by było jakby Rodriguez nakręcił Sin City 2..

DLoN92

Możesz sobie uważać, że jestem jakimś nieszczęsnym dzieckiem, które nie zna się na filmach i w ogóle nie powinno ich oceniać. Ale zapewniam cię że tak nie jest. Bo takimi dziećmi są osoby które oceniają na arcydzieło filmy typu "Obcy Kontra Predator" i inne podobne gówna bez fabuły. Więc bardzo cię proszę nie nazywaj mnie dzieckiem. Owszem, nie twierdzę że jestem jakimś super dorosłym i doświadczonym życiowo facetem. Bo nie jestem i mam tylko 18 lat. Ale proszę nie nazywaj mnie dzieckiem. Bo to, że dobija mnie scena, w której facet buja się na flakach innego faceta, nie świadczy o tym, że mam mały mózg.

ocenił(a) film na 8
wojtek15_2

DLoN92 dobrze się wypowiedział na temat fabuły i przedstawienia historii. Film będzie podobny do "planet terror". Nie uważa się to za arcydzieło kina, ale świetnie kino klasy B i na to liczę. Zajawka na "Maczety" na początku "planet terror" była dla mnie rewelacyja. Określając jednym słowem film, powiem: sarkazm.

wojtek15_2

No to ja już w końcu nie rozumiem o co ci chodzi. Raz piszesz, że scena z jelitami cię rozśmiesza, a potem, że cię dobija. Chłopie zdecyduj się czego chcesz. Bo ten film MA rozśmieszać, MA być gówniany, MA wyglądać tak jak wygląda i Ma dostarczać rozrywki fanom zamierzonego KICZU, o którym ty za pewne nigdy nie słyszałeś. I TAK, ten film to jest ŻART.

użytkownik usunięty
0wner2

w planet terror byl zwiastun tego filmu i mialem nadzieje ze to zrobia, robia i bedzie niezla zabawa, chociaz Rodriguez to troche gorsza wersja Tarantino wazne ze koles sie nie ogranicza w zaden sposob,

ocenił(a) film na 5
DLoN92

"Maczeta" z tego co widać na trailerach będzie również pastisz filmów akcji," - tam miało być: PASTISZEM filmów akcji, sorry za błąd. Ale ogólnie cieszę się, że wszystko jest jasne.

użytkownik usunięty
wojtek15_2

Raczej sie znasz i skończysz pochylony w seminarium skoro nie łapiesz takich klimatów