Maczeta

Machete
2010
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105631
5,8 39 krytyków
Maczeta
powrót do forum filmu Maczeta

na pewno jeden z najlepszych (jak nie najlepszy) film Rodrigueza. Świetne "Odjechane" kino akcji. Fajne pomysły zalane pastiszowym sosem + Danny Trejo i (Nad wyraz cudownie/słodka) Jessica Alba + zjazd na wątrobie mmmiód! Czekam na kolejną część!

ocenił(a) film na 8
BISKUPMAT

Ha ha ha (Zjazd na wątrobie!!??) Bracie jak już korzystasz z mojego profilu to chociaż nie ośmieszaj mnie przed innymi! ;D Zjazd na JELITACH! A tak w ogóle cała reszta się zgadza. Obok Sin City to najlepszy film Rodrigueza... Wątroba XD

użytkownik usunięty
BISKUPMAT

Cierpisz na rozdwojenie jaźni?

ocenił(a) film na 8

:D Nie mój młodszy czasem komentuje przez mój profil... Po prostu;)

BISKUPMAT

Ja tam myślę, że ci się wątroba z jelitem pomyliła i wstyd ci było z tego powodu, więc lepiej było zrzucić na brata :P

whiterussian

zjadłabym łazanki

whiterussian

ja bym zjadł jakiegoś stejka !

ocenił(a) film na 8
temteges

Oooo z mózgu mi to wyjąłeś;D

whiterussian

PRZESTAŃ MI ROBIĆ WSTYD PRZY LUDZIACH!!!! Mówiłam, nie loguj się na mój profil i nie wypisuj głupot?!

ocenił(a) film na 8
whiterussian

Ja nie mogę!!! Ta dzisiejsza młodzież, nie?

ocenił(a) film na 7
BISKUPMAT

Zgadza się dwie godzinki bardzo miło spędzone film inny od innych bo to przecież dzieło sławnego Rodrigueza...
aktorstwo prezentowane w nim przez wszystkich stoi na niebywale wysokim poziomie a najlepsza w nim była Alba - jej rola jak dla mnie to Oskar...
co sceny końcowej to byłem święcie pzrekonany że Seagal wygra a tu masz ci niespodzianka Seagal sam się wybebesza - jest to wielki plus dla filmu...
natomiast wielkim minusem filmu jest jego w całokształcie brak realizmu na który trzeba przymknąć oczy bo to film Rodrigueza a u niego nie ma normalności i realizmu...
aczkolwiek ta jedna scena w której Luz dostaje strzał w oko od Vona Jacksona jest zbytnio przęgięta !!!

No powiedzcie mi czy w realu jeśli ktoś dostaje postrzał w oko z pistoletu Magnum przeżyje ? - na 100% ma łeb rozwalony lub mózg a tutaj Luz po czymś takim w bardzo szybkim tempie dochodzi do zdrowia.

Reasumując daję 7/10 za plejadę gwiazd, świetny klimat i aktorstwo oraz efektowne krwawe sceny.