Każdy kto twierdzi, że to film dla dzieci raczej nie jest osobą przepadającą za oryginalnymi propozycjami dzisiejszego kina. Jeśli podobały Ci się Bękarci Wojny czy Grindhouse to zdecydowanie nie pożałujesz!
podbijam film bardzo dobry jeśli chodzi o rodzaj kina akcji hehe
mam wszystkie filmy tarantino na DVD ołłłł jeeeeeeeee
tylko takie małe pytanko wiesz kiedy wychodzi Machete na DVD w PL ??
To ja Cię zaskoczę. Uwielbiam kino, które tworzy Tarantino. Rodriguez też miał swoje momenty. Sin City było świetne, i czekam na drugą część. W Planet Terror dawał radę. Maczeta to taki filmik o, na szybko, widziałam go niedawno i już o nim nie pamiętam. Nie zamierzam go oglądać powtórnie. Aktorzy nie byli przekonywujący, nikt z nich nie stworzył mocnej postaci - każdy tylko zagrał, co ma zagrać, i do domu :). A co do oryginalności - nie zobaczyłam w tym filmie nic, czego bym wcześniej nie widziała. Ja w każdym razie nie dałam się zaślepić mojej nieskończonej miłości do amerykańskich, czarnych komedio-parodii kina klasy B (albo i C) i raczej nie polecam.
Machete to bardzo dobry film podobnie jak "Od zmierzchu do świtu", "Oni", "Desperado", "Sin City", "Cztery Pokoje" ale Rodriguez nie jest tak dobry jak Trrantino. Choć uważam te filmy za genialne to nakręcił jeszcze parę gniotów których nie mogę mu wybaczyć :( Dużo słabszy od Death Proof film Planet Trror no i Mali Agenci, Dsperado 2, Rekin i Lava: Przygoda w 3D... To były kompletne porażki i aż się boje pomyśleć co wyjdzie z kolejnej części małych agentów... Szkoda ze wszystkie jego filmy nie są tak dobre jak te pierwsze które wymieniłem bo oprócz Tarantino nie ma więcej twórców takiego kina :)
mnie na przykład Bękarty wogóle się nie podobały ale "Planet Terror" bardzo uważam go za najlepszy film Rodrigueza może dlatego Maczecie dałam tylko 9tkę i np wolę Grindhouse w wykonaniu Rodrigueza o tego w wykonaniu Tarantino/który był na początku nudnawy/
Z drugiej strony Tarantino to nie tylko Grindhouse i za te pozostałe filmy go uwielbiam.