Maczeta

Machete
2010
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105631
5,8 39 krytyków
Maczeta
powrót do forum filmu Maczeta

Dziwi mnie jedynie dlaczego świat robi szum wokół filmu kręconego na klasę B?
Zero scenariusza, głupie dialogi, niby kino czysto rozrywkowe, aczkolwiek podobne filmy wychodzą co jakiś czas na dvd i są określane jako gnioty.Widocznie nazwiska mają przyciągnąć na film. Film chaotyczny. De Niro wypadł żenująco. Zobaczyć i zapomnieć.

ocenił(a) film na 5
Leonid_Kuczma

Racja. duże nadzieje wielki potencjał efekt da się obejrzeć ale szału nie ma.

ocenił(a) film na 10
Leonid_Kuczma

Ten film ma być taki, to taka konwencja. Nie po to kopiuje się stylistykę explotation movies (pogoogluj ;) ), by robić zwykły film sensacyjny. Jeżeli komuś się takie filmy nie podobają, jego prawo, jednak nie można wymagać od takiego filmu głębi, mało zabijania, dialogów na miarę Tarantino i jeszcze skomplikowanych postaci.

To tak jakby pójść na komedie romantyczną i mieć pretensje, że w porównaniu do Silent Hill jest za mało mroczno i nikogo nie zabili.

Albo mieć pretensje do pływka startującego w stylu klasycznym, że nie płynie kraulem, a popłynąłby szybciej. ;) Jak dla mnie świetny film, po prostu strzał w dziesiątkę.

ocenił(a) film na 4
pandawolf

faktycznie, może i tak.
osobiście spodziewałem się czegoś 'więcej'.
chodziło mi jedynie o sam fakt, że jak wychodzą na DVD filmy o pododnej tematyce (krew pot i łzy), to są określane jako żenada, a tutaj odrazu piszę się o majstersztyku. Moja opinia.

Leonid_Kuczma

Tyle, że ta żenada na DVD jest kręcona na serio, a Maczeta powstała dla zwały.

ocenił(a) film na 9
0wner2

hehe dla zwały :D
podbijam, Rodriguez mówił że ten robi sobie tak O bo mu się nudzi, i jak widzę po zapowiedzi to całkiem mu to wyszło, nom klimaty Grindhousa i ..................a co tu pisać Rodriguez i Tarantino mają swój świat, nielubisz reżysera itp. nieoglądaj a nie piszesz że gniot :/ a nawet nieoglądałeś bo premiery w polsce jeszcze niebyło ;)

ocenił(a) film na 1
0wner2

Ten film to nieporozumienie. Ma tylko dobry marketing, nic poza tym.

ocenił(a) film na 6
percevalle

W takim razie to celowe nieporozumienie. Konwencja - słowo klucz.