Dziwi mnie jedynie dlaczego świat robi szum wokół filmu kręconego na klasę B?
Zero scenariusza, głupie dialogi, niby kino czysto rozrywkowe, aczkolwiek podobne filmy wychodzą co jakiś czas na dvd i są określane jako gnioty.Widocznie nazwiska mają przyciągnąć na film. Film chaotyczny. De Niro wypadł żenująco. Zobaczyć i zapomnieć.
Ten film ma być taki, to taka konwencja. Nie po to kopiuje się stylistykę explotation movies (pogoogluj ;) ), by robić zwykły film sensacyjny. Jeżeli komuś się takie filmy nie podobają, jego prawo, jednak nie można wymagać od takiego filmu głębi, mało zabijania, dialogów na miarę Tarantino i jeszcze skomplikowanych postaci.
To tak jakby pójść na komedie romantyczną i mieć pretensje, że w porównaniu do Silent Hill jest za mało mroczno i nikogo nie zabili.
Albo mieć pretensje do pływka startującego w stylu klasycznym, że nie płynie kraulem, a popłynąłby szybciej. ;) Jak dla mnie świetny film, po prostu strzał w dziesiątkę.
faktycznie, może i tak.
osobiście spodziewałem się czegoś 'więcej'.
chodziło mi jedynie o sam fakt, że jak wychodzą na DVD filmy o pododnej tematyce (krew pot i łzy), to są określane jako żenada, a tutaj odrazu piszę się o majstersztyku. Moja opinia.
hehe dla zwały :D
podbijam, Rodriguez mówił że ten robi sobie tak O bo mu się nudzi, i jak widzę po zapowiedzi to całkiem mu to wyszło, nom klimaty Grindhousa i ..................a co tu pisać Rodriguez i Tarantino mają swój świat, nielubisz reżysera itp. nieoglądaj a nie piszesz że gniot :/ a nawet nieoglądałeś bo premiery w polsce jeszcze niebyło ;)