Maczeta

Machete
2010
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105631
5,8 39 krytyków
Maczeta
powrót do forum filmu Maczeta

Genialne kino!

ocenił(a) film na 10

Właśnie wróciłem z kina i nie żałuję ani jednego wydanego centa. Jeden z najlepszych filmów jaki widziałem tego roku. Sala kinowa na zmianę wybuchała śmiechem i okrzykami typu "yyyyh" w sytuacjach rozpylanego naokoło mózgu i spadających głów. Do tego świetne nawiązania do kina lat 80, kontrastowa mieszanka aktorów (czy jest jakiś inny film ze wspólnie występującymi Seagalem, Lindsay Lohan i De Niro?) i świetna rola głowna.
Ponadto film wpasowuje się w trwającą w USA dyskusję na temat nielegalnych imigrantów i kontrowersyjnych praw ustalanych w stanach graniczących z Meksykiem, którego to kontekstu w Polsce raczej się nie da odczuć.
W swoim gatunku majstersztyk, dlatego z czystym sumieniem i ubraniem upapranym w kwi i mózgu daję 10/10.

ocenił(a) film na 7
K_KOK

czyli to czego oczekiwaliśmy

ocenił(a) film na 9
BigDadddy

Zgadzam się z założycielem tematu! Nie grali w kinie blisko mnie z powodu "race war" o której zaczął pieprzyć Alex Jones. Musiałem jechać dobre 15 kilometrów żeby dojechać do innego kina. W końcu znalazłem. Poszedłem na 10:15 wieczorem. Nie żałuję ani centa na bilet ani na bęzynę!!!

ocenił(a) film na 3
Youjusz

a w porównaniu z Niezniszczalnymi to Machete jest lepszy czy gorszy?

ocenił(a) film na 8
zulombo

nie ma co porównywać to zupełnie inne kino akcji jest. ale oba są genialne.

Youjusz

wiem że nie na temat, ale muszę. Ja bez jakiś rejs łarów mam ładne 55km do kina i nie narzekam, więc proszę litości... 15?!

użytkownik usunięty
zelaznyknur

rozumiem ze ci co poszli do kina mieszkają za granicą??

tak. u nas dopiero 19 listopada

ocenił(a) film na 5
K_KOK

Przykro mi ale film jest na prawdę kiepski. Wielki potencjał zmarnowany. Koleś głupoty pisze. Pierwsza Scena jest masakrycznie dobra, później to już tylko gorzej i gorzej nic nie trzyma się kup. Postać głównego bohatera kiepska tony flaków z czego tylko kilka scen jest dobrych, a poza tym chaos chaos i jeszcze raz chaos Choć segal w roli złego typka był całkiem niezły, do czasu ostatniej sceny, która była maskarycznie porażająco słaba.
Da się obejrzeć, ale czy warto tracić czas? Ocenicie zresztą sami.