Maczeta

Machete
2010
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105631
5,8 39 krytyków
Maczeta
powrót do forum filmu Maczeta

Nie mogliśmy się z mężem oderwać od telewizora, mimo późnej pory. Film trochę groteskowy, ale myślę, że znakomicie podkreślono skalę problemu meksykańskiej emigracji i ekstremizm amerykańskich polityków. Do tego spora dawka humoru - niektóre sytuacje przypominały mi "Czy leci z nami pilot", duuużo krwi (to akurat przypomniało mi "Martwicę mózgu":))) - jednym słowem, każdy znajdzie coś dla siebie:) Nie można tego filmu oceniać powierzchownie albo jednoznacznie klasyfikować jako film akcji, dramat czy czarną komedię. Tu jest wszystkiego po trochu i jak ktoś nie lubi takich mieszanek, to faktycznie lepiej nie oglądać.

ocenił(a) film na 9
Anick_2

Zgadzam się,a twoje porównania do innych filmów mówią same za siebie. Jak dla mnie jest to idealnie zrobiony film naśladujący kino klasy B. Jest dużo krwi, przerysowane postacie i wszystko przyprawione głupawym humorem, ktoś to nazwie tandetą, a ja kwintesencją pewnego gatunku filmowego. Albo się to lubi albo nie. Ten film właśnie taki miał być.

ocenił(a) film na 8
Anick_2

kiedy to w telewizji leciało!?!? DVD jeszcze nie ma

ocenił(a) film na 9
mati_kroolik

nie w telewizji, ale wystarczy troche poszukać w necie:) Można znaleźć całkiem niezłe kopie:)