Maczeta

Machete
2010
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105631
5,8 39 krytyków
Maczeta
powrót do forum filmu Maczeta

nie oglądałem maczety ale ci którzy już widzieli który film lepszy ???

BigDadddy

widziałem Stallone'a. z tego, co zobaczyłem w hardcore'owym trailerze Maczety, Niezniszczalni to film dla dzieci ;)
akcja podobna w obu - plejada celebrytów, ale u Rodrigueza o ligę, dwie wyżej. być może też na sekundę, ale może będzie bardziej wyraziście. generalnie, Maczeta ma zabawniejsze mordy na planie. do tego po uszy w czerwonej farbie :)
no i Seagal w zajebist.m mundurku.
poza tym nie wiem, czy cos może przebić drewno dialogów z Niezniszczalnych...

ocenił(a) film na 10
sim.gishel

Sim +1 Widziałem obydwa filmy w przeciągu tygodnia i chociaż patrząc na obsadę miałem większe oczekiwania od Expendables, to Machete zdecydowanie ich przebiła.

ocenił(a) film na 8
BigDadddy

Maczeta znacznie lepsza.
Stallone nie umiał sobie poradzić z gwiazdorską obsadą, natomiast Rodriguezowi ta sztuka udała się po mistrzowsku. Każda z gwiazd gra ważną postać i nie jest zapchajdziurą.
Do tego mnóstwo kiczowatego i superśmiesznego humoru oraz całe pokłady absurdalnej przemocy.
Znakomita rozrywka!

ocenił(a) film na 7
spooki_

same dobre wiadomości na tym forum:)

BigDadddy

Zależy co lubisz. Tutaj jest więcej przemocy i kobiet. W Niezniszczalnych była tylko jedna, i to głupia i niezbyt urodziwa.

BigDadddy

macheta lepsza w huj

ocenił(a) film na 7
BigDadddy

Nie wiem jak na FW. jednak w zagranicznych recenzjach zwyciężają niezniszczalni. Jednak czy można porównywać film typu niezniszczalni który miał być powrotem do lat 80 z filmem który powstał z traileru, który był tylko żartem.. ehhh. Jak znasz angol zobacz sobie co powiedział o tym Angry Joe z TGWTG http://thatguywiththeglasses.com/bt/aj/ajsreview/27758-aj-machete-review Ja na pewno się zgodzę z tym, że expendables na pewno wymiata pod względem obsady a machete wymięka przez Albę.