Maczeta

Machete
2010
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105631
5,8 39 krytyków
Maczeta
powrót do forum filmu Maczeta

Ale niektóre sceny są tak żałosne, że ten film nawet na 3 nie zasługuje. Fabuła strasznie
przewidywalna od razu było wiadome co i jak się wydarzy. Bardzo się zawiodłem na tej
szmirze.

ocenił(a) film na 3
Lukininho

zgadzam sie w 100% Film zachęca:fajny pomysł ,znana obsada ,dobry początek jednak wykonanie pozostawia wiele do życzenia... scena kiedy machete wypadł z wybuchającego samochodu prawie w ostaniej chwili jak i wiele innych w tym filmie to żenada...;/

ocenił(a) film na 6
EnATkA

Czego wy się spodziewacie oglądając Rodrigueza, nazwisko mówi samo za siebie. Także następnym razem albo sobie odpuśćcie, albo po prostu zmieńcie nastawienie. Tandetne kino akcji, kilka śmiesznych momentów i wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to że chwilami nużył. Wiedziałem co będę oglądał i nawet mnie trochę zaskoczyło że obejrzałem cały film ;p W porównaniu do planet terror poziom absurdu jest w normie.

ocenił(a) film na 5
Dr_Miranda

Co nie zmienia faktu że to słaby film, jak może to coś dostawać średnią 7/10? Sorki Kick Ass miał muzykę, klimat i dobrą grę aktorską ale to...

ocenił(a) film na 9
PabloPicasso

Ja tam myślę że cały ten kicz widoczny na pierwszy rzut oka, to celowy zabieg. Charakterystyczny, jak nadmienił Dr_Miranda, dla filmów Rodrigueza. Mnie takie klimaty odpowiadają.

ocenił(a) film na 5
Ciemek007

przed chwilą zobaczyłem ten film. No i jak na Rodrigueza to słabo,krwi i flaków baardzo dużo. Śmiem twierdzić że ten film jest bardziej krwawszy niż wszystkie filmy Tarantino razem ;P. Daję 4/10. Filmem do którego porównać można Machete jest Kill Bill,lecz uważam że ten 2 jest o wiele lepszy.

Pozdro

użytkownik usunięty
Lukininho

W sumie można się zgodzić że w filmie czegoś brakuje, może brak więcej spontaniczności.Ale i tak widać że każdy robi po prostu swoją robotę. Czego się można spodziewać po dziadku Machete ? Nie sądziłem że będzie jeszcze taki wyrywny do bitki i na kobitki. I tak film jest lepszy od Niezniszczalnych czy Predators. Danny Trejo wygląda bardziej przekonująco od Stallone nie mówiąc o Brodym który jak na swój młody wiek oszczędza ruchy w każdym filmie i ta jego niewinna żałosna mina przynudza