Maczeta

Machete
2010
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105631
5,8 39 krytyków
Maczeta
powrót do forum filmu Maczeta

Niezniszczalni w obliczu tego obrazu z automatu bledną.
Danny Trejo rządzi, poza nim znakomity jest Seagal, radę daje też Don Johnson, wspomnieć też trzeba o rolach kobiecych, bo zarówno Rodriguez jak i Alba wyglądają świetnie, ale i ich role to nie wydmuszki.
Rozpierducha bardzo dobra, akcja też.
Porównania muszą być, to naturalne, to najważniejsze wypada tak, że The Expendables spadają do 7/10, a Machete otrzymuje 9/10.

ocenił(a) film na 7
Chal_Chenet

Byłem jednym z najbardziej oczekujących na ten film, ale muszę powiedzieć że się zawiodłem. Film bardzo średni. Zwłaszcza biorąc pod uwagę obsadę i reżyserię. Rodriguez ostatnio schodzi na psy z jego Machete i Predatorami. Widać że porównywanie jego z Tarantinem jest strasznie przesadzone. A wracając do filmu, Alba była jego największym minusem. Straszna z niej aktorka. Spodziewałem się czegoś na miarę choćby Desperado, ale wyszedł niewypał. A Expendables to arcydzieło. Nieporównywalnie lepsze od Machete

Chal_Chenet

Uśmiałem się niemiłosiernie. Jak dla mnie "Maczeta" to przede wszystkim przednia zabawa nie pozbawiona masy absurdów i tony kiczu. Tak jak na "Planet Terror" bawiłem się średnio tak przy "Maczecie" idealnie wpasowałem się w klimat. Film prosty i głupi jak but - ale w tym przypadku absolutnie nie jest to żaden zarzut.

Świetna obsada (no, może poza Albą i Lohan ale co do tej drugiej zupełnie rozumiem wciśnięcie jej w obsadę), grindhouseowy klimat, kupa krwi i flaków oraz wyborny humor. Jednak jasnym jest, że jedni w "Maczetę" się wstrzelą, drudzy nie. Zupełnie jak z "Planet Terror". Ja się wstrzeliłem i polecam.
Niezłe jaja! :)

ocenił(a) film na 6
Durden

Ha, no widzisz, ja właśnie oglądałem Planet Terror a zaraz potem Maczetę, no i ten pierwszy niestety nie umywa się do drugiego.Chociaż reżyser jak dla mnie nie wykorzystał do końca potencjału drzemiącego w tym filmie.

mendey

No może nie od razu, że się nie umywa ale również (jak też stwierdziłem) Maczeta bardziej mi się podobała niż Planet. Kwestia klimatu, albo go kupujemy albo nie.

Durden

Co to za towar był na początku? Jak się nazywa ta aktorka?

Genua_

Mayra Leal ;)