Maczeta

Machete
2010
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105631
5,8 39 krytyków
Maczeta
powrót do forum filmu Maczeta

Jak dla mnie Rodriguez wykazał się większym kunsztem niż Quentin w ostatnich filmach.

Polecam film wszystkim co chcą sie rozerwać na seansie w kinie, mądralińskich i innych cwaniaków odsyłam na incepcję.

Pozdro.

ocenił(a) film na 10
JaRoM

Wczoraj wychodząc z kina pomyślałam dokładnie o tym samym. "Maczeta" Rodriguez'a spodobała mi się 100 razy bardziej niż wszystkie ostatnie filmy Tarrantino. Choć wiadomo...zawsze będą tacy, którzy się z tym nie zgodzą:)

użytkownik usunięty
JaRoM

Maczeta jest do dupy (czyli nie jestem spoko) i Incepcja jest do dupy (czyli nie jestem cwaniakiem). Powiesz mi, kim jestem, czy zabrakło ci schematów, młotku?

ocenił(a) film na 8

Kim jesteś kolejnym malkontentem co potrafi tylko narzekać i obrażać innych.

ocenił(a) film na 9

Nie podobała Ci się Maczeta, więc nie lubisz kina Rodrigueza i Tarantina, nie przepadasz za Incepcją, czyli twórczość Nolana też Ci nie podchodzi. Nic złego. Za to nazywanie ludzi młotkami jest co najmniej niekulturalne, więc jesteś po prostu burakiem.

ocenił(a) film na 9
JaRoM

Zgadzam się. Film zdecydowanie lepszy niż Bękarty Wojny na którym poczułem duży niedosyt i mały niesmak odnośnie Tarantino. Maczeta jest konkretnie wysmakowany.

ocenił(a) film na 9
JaRoM

1. nie wiedziałem, że Tarantino jest czyimkolwiek mistrzem. -> 2. Tarantino i Rodriguez to dwa różne gatunki filmów. tarantino nawet jeśli czasami ociera się o filmy klasy b to tylko momenami, Rodriguez natomiast siedzi w tym głęboko. 3-> nie wiem jak można porównać Machete do np Inglourious Basterds, ale spoko. zaraz porównamy Nianię w Nowym Jorku i Obcego. kunszt panowie oboje mają na bardzo wysokim poziomie, moim zdaniem.

co do reszty się zgadzam ; )