Maczeta

Machete
2010
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105631
5,8 39 krytyków
Maczeta
powrót do forum filmu Maczeta

tym którzy szanowali jak jak Pana Rodriqueza. Miał wyjść pastisz - a nie wyszła nawet parodia. Pastisz powinien bawić swoją ironią, a tu ironii brakuje. Początek filmu trzymał się kupy, potem było coraz gorzej by nie powiedzeć dennie. Chciałem jak najszybciej wyjść z kina gdyz film od drugiej połowy był męczący. Moze się powtórze z niektórymi krytykami, ale szczerze mówiąc to wszystkie najlepsze sceny były zawarte w trailerze. Nie wiem czemu się tego nie trzymał Pan R. a dodał Seagala i całe mnóstwo gwiazd i gwiazdeczek. Liczyłem na postać księdza i jej rozbudowany wątek a dostałem poza scenami z trailera scenkę z krzyzem która miała służyć nie wiem czmeu, bo nie było w tym żadnej ironii ani zabawnej sytuacji.
Za Jessicę Albę pod prysznicem, sceny z de Niro oraz ogólną postać Dona Johnsona dam 3/10.

Alex_Tyler

Fakt Jessica była niezła

ocenił(a) film na 3
trollziom

Cienizna gdyby nie te 3 elemnty.

Alex_Tyler

Ten film był tak sztuczny,wydumany i nadmuchany że aż śmieszny,rozbawił mnie bardziej niż nie jedna typowa komedia i dla mnie to nie był pastisz tylko parodia,wyłamię się mnie się ten film podobał a,lubię i Seagla i Johnsona,De Niro,Trejo,Albę i Roidrigez.Aktorzy grali jak w jakimś skeczu czy kabarecie,a nie filmie ale byli całkiem zabawni.

ocenił(a) film na 1
Alex_Tyler

FILM JEST ZROBIONY TYPOWO POD "KOMERCHE"-MIAŁ POPROSTU ZAROBIĆ KASE I MIAŁ SPRAWIĆ ŻEBY NASTOLATKOWIE SIE NIM JARALI I PODNIECALI-BO TO ONI NABIJAJĄ KASE ZA BILETY,DVD itp......"Od zmierzchu do świtu"-też z założenia miał być film o niczym ,bez ambicji,ale duzo przyjemniej się go napewno ogląda i posiada świetny klimat dzięki scenografi ,Clooneyowi,Tarantino....

wlodek02

Włodek rozczaruję cię już dawno nie jestem nastolatkiem,a film mi się podobał,a o "jaraniu się"mowy nie ma,a że "komercha" tak mówią tylko dzieci co zazdroszczą innym kasy,pracy i zarobków,nawet jeżeli ich praca nie jest jakaś wybitna tylko przeciętna.

ocenił(a) film na 1
szarit

typowy "polaczek"....z ciebie szarit.......-od razu trzeba odszczekać,nazwać kogoś dzieckiem, zazdrośnikiem...

wlodek02

Kiedy o komerche(?) najwięcej gadają i piszą właśnie dzieci i młodociani,a nie dorośli ludzie,ale widać prawda w oczy kole,a co do "polaczka"nie jesteś tej narodowości czy się wstydzisz?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
wlodek02

I to są wszystkie argumenty jakie masz?

ocenił(a) film na 8
wlodek02

Jesteś tak zje*any że niedość że cię starsi wiążą łańcuchami to jeszcze całemu światu to mówisz - powiedziałbym cytujesz słowa swych rodziców, a polaków się wstydzisz bo cię w budzie trzymają- i tak zresztą powinno być.

ocenił(a) film na 1
PSYCHOPATA

ty PSYCHOPATA widziałem cie w sklepie rowerowym na półce z pedałami,jesteś tak dowcipny jak twoj ojciec,ktorego najlepszym kawałem jestes ty.....A i jeszcze jedno zajmij się czymś co nie wymaga ,aż tak wielkiego wysiłku umysłowego,jak pisanie komentarzy,nie wiem:puszczaj latawce,lep z plasteliny moze w tym bedziesz lepszy.....

ocenił(a) film na 8
wlodek02

na półce z pedałami- wyposażałeś się w erotyczne zabawki ?
,jesteś tak dowcipny jak twoj ojciec- widać masz kompleksy na tle rodziny- syn pedofila i prostytutki- idz do poradni a nie sie rozpisuj na forach
wysiłku umysłowego- właśnie sam pokazałeś że owego unikasz
w tym bedziesz lepszy- we wszystkim byłem, jestem i będę lepszy od zakąpleksionego dzieciaka
lepiej się zamknij bo jak inni powiedzieli jesteś dzieciakiem bez argumetów, niemam pojęcia jak z tym ilorazem inteligenci udało ci się założyć konto na tej stronie- pełen podziw
P.S. jak stary cie bedzie dymał poproś o wazeline żeby cie zbyt nie bolało

ocenił(a) film na 1
PSYCHOPATA

A i widziałem twoich rodziców....bardzo mili panowie,masz ryja jak tłuczek do ziemniaków i akumlator-tylko ładowć....... i
Kiedy cię matka urodziła, to przez 10 dni trącała cię kijem, bo nie wiedziała co to jest!.........a jak cie pie**olne to w przyszlym roku ze sniegiem spadniesz......Twoi znajomi tez mówili że jak byłeś mały to byłeś tak brzydki, że mama wieszała ci kiełbasę na szyi, żeby chociaż psy się z tobą bawiły.

ocenił(a) film na 6
wlodek02

Od razu trzeba napisać "typowy polaczek"...

ocenił(a) film na 8
Alex_Tyler

Osoby które mówią o sobie w trzeciej osobie zazwyczaj mają coś nie tak z psychiką.

ocenił(a) film na 8
Alex_Tyler

wyjdź!precz! opuść to forum proszę cie MASZKARO

ocenił(a) film na 7
Alex_Tyler

Ten film został zrobiony dla zabawy

nie miał nieść żadnego przesłania mieć głębszego sensu czy nawet być rozbudowanym filmem akcji

miał być prostym i luźnym filmem zawierającym elementy akcji i komedii i właśnie takim filmem był

nie ma się w zasadzie czego przyczepić

ocenił(a) film na 7
Alex_Tyler

ooooo znak jakości ku.wa ale jazda, powinieneś znaki ... ale drogowe malować ha ha ha
gdzie twój kanał na yt? tak się chwaliłeś ...

ocenił(a) film na 1
kowalio

zgasiłbym cie ,ale gówno się nie pali

ocenił(a) film na 7
wlodek02

zapewne zaraz po tym jak byś nasrał w gacie ze strachu, pajacu

ocenił(a) film na 1
kowalio

nie podniecaj sie bo gaci nie dopierzesz:)

ocenił(a) film na 3
kowalio

kawalio kapucynie jeden, kanał an YT był, na dodatek było całkiem zabawnie i rozmowy na żywo przez kamerkę z fanami i antyfanami. Przeoczyłeś twój pech. Pół roku temu przestałem nagrywać.
Uważam że jesteś pałą, nie potrafisz przestać mnie obrażać i wyzywać w jakimkolwiek poście do mnie.

ocenił(a) film na 7
Alex_Tyler

psierdalaj ćwoku, zasłużyłeś sobie na kopa w udpę
teraz to cię psi isurku obrażam, bo wcześniej NIGDY tego nie robiłem, bo niby gdzie ? a pośmiać się z twojego Znak jakości - Alex Tyler nie poleca... to nie tylko ja mam polewkę, kim ty jesteś pajacu, żeby znaki jakości wystawiać filmom?
kanał miałeś ? chyba dawałaś w kanał i ci się marzyło.