Maczeta

Machete
2010
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105631
5,8 39 krytyków
Maczeta
powrót do forum filmu Maczeta

machete

ocenił(a) film na 6

Kazdy kto odbiera filmy Rodrigueza takie jak Machete na poważnie nie ma pojęcia o kinie.
Wniosek jest prosty... wiekszosc ludzi nie wie na co idzie do kina.
Sztuką jest nakrecic dobry film nie koniecznie poważny, bez naładowania go efektami od 1 do ostatniej minuty...

PeresPrado

widzę, że wchodząc na filmweb można dowiedzieć się nie tyle o samych filmach, ale też jak nakręcić dobry film.
Z tego co widać takich rad udziela tu m.in. PeresPrado.
Jeśli już wiem jak nakręcić film żeby był on sztuką, to wiele problemów zostaje rozwiązanych.

Np problem "Sin City" - "bez naładowania go efektami od 1 do ostatniej minuty". Film idzie więc w odstawkę.
Podobnie jak "300", "Indiana Jones", "Avatar", "Sherlock Holmes", "Park Jurajski", "Władca Pierścieni", "Gwiezdne Wojny", czy "Matrix".
Nie sztuką było nakręcić te filmy?

Myślę, że rzadko kto odbierze "Machete" w pełni na poważnie. Zarzucasz ludziom zbyt potężny kretynizm.
Pomimo tego, że film nakręcony jest z dużym przekąsem, to sceny i tak są naiwne i wydają się niedorobione, tak jakby ta marna komedyjka nie miała duszy i zapełniała ją odważnymi scenami i chorymi pomysłami na granicy rozchwianej moralności widzów. (nagość, wyciąganie komórki z pochwy, przybijanie księdza do krzyża).
Oczywiście to miało być żałosne, ale dla mnie pozostaje to żałosne ogólnie.