Maczeta

Machete
2010
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105631
5,8 39 krytyków
Maczeta
powrót do forum filmu Maczeta

Wspaniale wyreżyserowany film klasy B. Pięknie tryskająca krew, obcinane głowy, skok z flaków, idealna obsada oraz Steven Seagal, który po raz pierwszy ginie w filmie akcji. Tego filmu nie można brać na poważnie ;) jak dla mnie 9/10

muahhh

Nieprawda, że pierwszy raz ginie. Przecież w "Krytycznej decyzji" Seagal zginął i to już na początku filmu :)
Najlepsza rola w tym filmie to wg mnie De Niro, co może nie jest w dyskusjach na forum zbyt często podkreślane, ale jego kreacja jako amerykańskiego polityka jest po prostu idealna :). Ta mimika kiedy wygłasza przemowy itp.. Facet robi fantastyczną robotę w tym filmie. Mógłby spokojnie Oskara za drugoplanową rolę dostać. No ale wiadomo - aktor z najwyższej półki. Mógłby zagrać w kreskówce jako źdźbło trawy i też zrobiłby to po mistrzowsku :D

ocenił(a) film na 9
muahhh

Popieram! I patyk w oko tym, którzy myśleli, że to jakieś ambitne kino. Chwilami przypominała mi się Adrenalina. Koniec filmu trochę nużący, ale i tak trzyma poziom! Świetna rozrywka i kupa śmiechu. Dla mnie również 9/10.

ocenił(a) film na 3
_Rutek_

Taaa, laska dostała kulą w oczodół i przeżyła :D :D :D
Facet skacze z okna a jako liny używa jelita świeżo wypatroszonego kolesia :D :D :D
Dajcie spokój, równie dobrze można by obejrzeć pszczółkę Maję

ocenił(a) film na 9
baraqs

Pani w szkole nie nauczyła czym jest groteska?

ocenił(a) film na 8
muahhh

Film klasy B?! Może ja nie tego Machete oglądałem? :) Owszem Rodriguez ma specyficzny klimat, zalatujący nieco kiczem, ale manipuluje tym kiczem w mistrzowskim stylu, (nie mówiąc juz o Tarantinie, który jest arcymistrzem) i na miłość boską nie jest to kino klasy B. Wybacz moje obruszenie, ale porównywanie filmu takiego reżysera i z taką obsadą do amatorskiego kina to jak porównanie gry aktorskiej De Niro do Channing Tatuma ^^

Igdrasil

Każdy chyba wie, że tworząc między innymi Le Machete Rodriguez wzorował się na kinie klasy B.

ocenił(a) film na 6
muahhh

Krwi i obcinania różnych części ciała maczetą było zdecydowanie za mało. Rodriguez się pobawił w trochę fabuły, a powinien pójść w totalną rzeź. Tzn., według mnie tak powinno być, bo fabuła nie przeszkadza, ale było za mało jatki dla mnie. Stwierdzam, że się rozczarowałem, nie mogę dać mu więcej niż 6/10 - bo jednak wciąż był to w miarę dobry film, ale spodziewałem się lepszego.

użytkownik usunięty
muahhh

Ludzie, do jasnej cholery, nauczcie się pisać "spojler", kiedy zdradzacie szczegóły fabuły filmu. Autor tematu powinien dostać dożywotniego bana na dostęp do internetu. To wszystko, co mam do powiedzenia.