Maczeta

Machete
2010
6,4 106 tys. ocen
6,4 10 1 105631
5,8 39 krytyków
Maczeta
powrót do forum filmu Maczeta

wara wam od oceniania tej perełki ,pomijając końcówkę kiedy Segal popelniaj haraki
film bardzo udany 3 sceny które mnie rozwaliły

Macheti trzymający się jelita wyskakuje z okna 8/10
Macheti robiący skok na motorze pod koniec :) zbliżenie mimiki !! 9/10
ogólnie postać senatora w reklamówkach taka życiowa :)))
Generalnie połączenie wątków komediowych z filmem sensacyjnym więc daje 8/10 film moim zdaniem bardzo udany a już napewno lepszy od niezniszczalnych

ocenił(a) film na 5
gotowe

pizda a nie perełka,zmeczył mnie po 45 minutach,aż miałem ochotę go wyłączyć,Trejo się nie nadaje na głównego bohatera to jest tylko i wyłącxznie gracz 3 planu i w tym filmie pokazał,że robienie z niego głównego bohatera to samobójstwo,film w kinach na całym świecie ledwo się zwrócił.

ocenił(a) film na 8
raffaelo23

Bo publika żrąca popcorn i rajcująca się avatarem nigdy nie doceni tego filmu.

ocenił(a) film na 7
gotowe

Macheti trzymający się jelita wyskakuje z okna hahaha dokladnie nie moglem ze smiechu :D

ocenił(a) film na 7
gotowe

zapomniałeś dodać kobietę wyjmującą telefon z (...) na początku filmu ;p
dla mnie ten film był naprawdę niezły, szczególnie jako film grindhouse'owy (dałem 6/10, co dla mnie wcale nie jest niska oceną ;p)

Koxinga

ja również dałem 6 ale to też wcale nie niska ocena dla mnie, bo chyba mogę przyznac że gdyby ten film nie był rodrigueza i nie był specjalnie kiczowato zrobiony to moja ocena wachałaby się wokół 3-4,
a wyższej oceny nie mogę dac(choc zastanawiałem się nad 7) bo myslę że reżyser za bardzo się nie natrudził żeby nakręcic ten film;)
co nie oznacza że źle sie go ogląda;p

ocenił(a) film na 8
gotowe

Ten film jest tak totalnie głupi, że aż nieziemsko dobry...Zwykle nienawidzę filmów Rodrigueza, ale tym razem... normalnie odpadłem.
Jest przekozak, mistrz świata i nie wiem co jeszcze. Nie spodziewałem się po tym filmie dobrego kina, i moze dlatego aż tak mi się spodobał. Niekonsekwentny, Niedociągnięty, popsuty i w ogóle Typowy dla pana R. Ale cholera, to mnie w nim urzekło... :D

mrowczak123

Deniro świetnie zagrał senatora ,reklamówki senatora walczącego z robactwem :0 genialne !! wkońcu sam stał się ,,robakiem" próbującym uciec do Meksyku :)

postać Troublemakera :P :P Nikt inny lepiej do niej nie pasował nikt !!! to był jedyny właściwy człowiek do zagrania maczety :)

Segal rola bosa meksynańskiego kartelu , akcent jego gry był genialny pomijając końcówkę gdzie wbija sam sobie miecz/maczete i przekręca to było edwidętnie sztuczne ale reszta gry rozmowa przez komputer itp stał na bardzo wysokim poziomie

Rola bogatego inwestora chodzi mi o tego typa z białą brodą ,który zatrudnił maczete jako przynęte na polepszenie wyników senatora też bardzo dobra ,niezwykle opanowany :0 mudafucker

Rola :) księdza ahh wróciły wspomnenia z pewnego baru w Meksyku z filmu Desperado

Scena wynajęcia najemnika ,który na filmie zachwala swoje atuty min : pomki na 1 palcu : no nie mogłem :) 8/10

Film zajebisty dla niektórych papka skierowana do neandertalców kina ,którzy nie lubią myśleć a jedyny proces jaki zachodzi w ich głowach to prymitywny instynkt agresji ,zemsty i nienawiści

Scena z laseczką wyjmującą komórke z waginy :P jak ostra jest ... przerżnie wszysko :))))

Nie rozumiem tylko o co chodziło z tym jajkiem :) rozbitym pod łóżkiem że niby regeneruje siły ?

:)
Totalna demolka na placu rangerów :-) sceny z zakonicą wybiegającą z autmatem lekarzami skok na motrze z karabinem twarz Maczety na tle rozwalonych rangerów i połyskujących pocisków z karabinu

Wejcie na plac z super dużymi maczetami :P tzw ultra long haha

Błagam Błagam o kolejną część ,niech zrobią z tego trylogię niech Troublemaker powróci

ocenił(a) film na 5
gotowe

Naucz się wstawiać emotki, bądź w ogóle ich nie używaj.

Film debilny, lubię humor w stylu Grindhouse, jednak ten na więcej niż 5/10 nie zasługuje. Ten gościu grający Maczetę miał swoje 5 minut w Desperado, ogólnie to bardzo kiepski aktorzyna.

Demotrix

Jak można twierdzić że Trojo zagrał w tym filmie tragicznie ale już w Desperado ,,nożownika" zagrał lepiej i wogóle tam miał swoje 5 minut

Prawie ta sama rola ,bo z jego ryjem tylko role zabójcy z kosą zagra dobrze

Film stworzony dla Dana i kropka , po drugie to film sensacyjno-komediowy a w Grindhause tych wątków komediowych ile było ???? pomijając kobietę z wyrzutnią w nodze .. ogólnie film bardzo udany więc ocena 5/10 to chłopcze nieporozumienie ,setki gorszych filmów Altitude,Woke Up Dead 2010 powstało w tym roku one dopiero są tragiczne ! a nie Maczeta bo dla ciebie to debilizm a dla mnie bardzo udany film

a eemoty :-) będe sobie wstawiać gdzie chce

ocenił(a) film na 9
gotowe

debilem to trzeba być, żeby nie zauważyć, że to pastisz kina akcji ostatnich 20 lat.
idźcie lepiej oglądać filmy z top100, tam znajdziecie jakaś komerchę która do was przemówi