PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1496}
7,2 58 tys. ocen
7,2 10 1 58331
7,2 38 krytyków
Mad Max 2 - Wojownik szos
powrót do forum filmu Mad Max 2 - Wojownik szos

Czemu, po tylu latach wiernej służby, scenarzysta postanowił w tak okrutny sposób rozprawić się z maxowskim fordem falconem? To było ostatnie V8 na świecie do cholery!

ocenił(a) film na 10
wlad85

chyba każdy fan Maxa załamał się po tej scenie:-(

maciejroza

ja się załamałam po śmierci psa.

idas15

Też mi było go szkoda. Ciekawe czy gdyby Max został i od razu zdecydował się jechać cysterną, to jego pies by przeżył. Pewnie nie chciałby jechać autobusem z innymi, więc na bank by zginął w ciężarowce, w zamieszaniu, mniej byśmy to pamiętali. Tak czy inaczej - świetny psiak :)

wlad85

Ta scena w ogóle była bez sensu - tzn. nie scena sama w sobie, a decyzja Maxa. Nie wiem, w jaki sposób on chciał im uciec, chyba każda jego decyzja to gra czy uda mu się przeżyć. Żal auta i Towarzysza Maxa, polubiłam psiaka.
Ktoś ma replikę jego auta, pewnie nie jedyną na świecie. Bomba: http://youtu.be/Z-eXiyTvRsA :D Ta oryginalna tez chyba została zachowana.

ocenił(a) film na 9
Sirielle

Mnie też się to trochę bez sensu wydawało... Rozumiem że to outsider, człowiek żyjący poza społeczeństwem, ale na tak samobójczy rejs się pchać...

ocenił(a) film na 8
Sirielle

ostatnio oglądałem "2012" i tam w komentarzach ludzie wymieniają całą litanię niesamowitych zbiegów okoliczności, każda chwila akcji kończy się cudowną ucieczką przed zagrożeniem.. moim zdaniem to właśnie fajnie, że tak jak w Mad Maxie niektóre z filmów przeczą tej passie zwycięztw i bohater popełnia czasem błędy brzemienne w skutkach

ocenił(a) film na 9
teemqu

Zgadzam się, ze to miła odmiana jak bohater dostaje po czterech literach, a jego plany biorą w łeb. Ale to był czysty kretynizm. Byłem przekonany, że Max poczeka na ich wyjazd i spierniczy cichcem gdzieś w bok nieniepokojony. Co on myślał, że V8 nie usłyszą?

ocenił(a) film na 9
Naxster

Że V8 i Supercharger z łatwością ich zostawią w tyle..
Cóż. Nie.

ocenił(a) film na 10
wlad85

Dokładnie ten Interceptor jest kultowy jak Delorian ...z Powrotu. Dog meat w Falloucie to kopia tego psa ;) a jedna z pierwszych zbrój...to kostium Maksa z II ;) Pies wymiatał szkoda że zginął ...

ocenił(a) film na 7
wlad85

No racja szkoda takiego wozu ;) film dobry 7/10 polecam.Pozdro

ocenił(a) film na 9
wlad85

A w "Fury Road" jakimś cudem znowu się pojawił i to w takim samym stanie jak na początku dwójki. Czyżby Interceptor jednak na spokojnie przetrwał?

ocenił(a) film na 9
kryst007

Eksplozję baków paliwa? Nie sadzę. Po prostu to olali i dali fanom to czego chcieli nie bacząc na logikę.

ocenił(a) film na 9
Naxster

https:// en.wikipedia.org/wiki/Mad_Max:_Fury_Road_(comic_book) jest to wyjaśnione w komiksie. Max po prostu zbudował sobie nowego intereceptora. ;)

ocenił(a) film na 9
Elninioo

Na Chrom! Wreszcie ktoś ogarnięty!

ocenił(a) film na 9
Elninioo

Ale.. tamten Interceptor był ostatnią V8 ;-;
Czyli jednak były dwie..

kryst007

a to nie jest tak, ze najnowszy max dzieje sie gdzies pomiedzy 1 i 2?

ocenił(a) film na 10
wlad85

przecież pojazd Maxa był szybszy od pojazdów bandytów, tyle że bandyci jednak mieli jeden pojazd wyposażony w nitro doładowanie którym mogli go dogonić, gdyby Max to wiedział to może by nie pojechał