Czemu, po tylu latach wiernej służby, scenarzysta postanowił w tak okrutny sposób rozprawić się z maxowskim fordem falconem? To było ostatnie V8 na świecie do cholery!
Też mi było go szkoda. Ciekawe czy gdyby Max został i od razu zdecydował się jechać cysterną, to jego pies by przeżył. Pewnie nie chciałby jechać autobusem z innymi, więc na bank by zginął w ciężarowce, w zamieszaniu, mniej byśmy to pamiętali. Tak czy inaczej - świetny psiak :)
Ta scena w ogóle była bez sensu - tzn. nie scena sama w sobie, a decyzja Maxa. Nie wiem, w jaki sposób on chciał im uciec, chyba każda jego decyzja to gra czy uda mu się przeżyć. Żal auta i Towarzysza Maxa, polubiłam psiaka.
Ktoś ma replikę jego auta, pewnie nie jedyną na świecie. Bomba: http://youtu.be/Z-eXiyTvRsA :D Ta oryginalna tez chyba została zachowana.
Mnie też się to trochę bez sensu wydawało... Rozumiem że to outsider, człowiek żyjący poza społeczeństwem, ale na tak samobójczy rejs się pchać...
ostatnio oglądałem "2012" i tam w komentarzach ludzie wymieniają całą litanię niesamowitych zbiegów okoliczności, każda chwila akcji kończy się cudowną ucieczką przed zagrożeniem.. moim zdaniem to właśnie fajnie, że tak jak w Mad Maxie niektóre z filmów przeczą tej passie zwycięztw i bohater popełnia czasem błędy brzemienne w skutkach
Zgadzam się, ze to miła odmiana jak bohater dostaje po czterech literach, a jego plany biorą w łeb. Ale to był czysty kretynizm. Byłem przekonany, że Max poczeka na ich wyjazd i spierniczy cichcem gdzieś w bok nieniepokojony. Co on myślał, że V8 nie usłyszą?
Dokładnie ten Interceptor jest kultowy jak Delorian ...z Powrotu. Dog meat w Falloucie to kopia tego psa ;) a jedna z pierwszych zbrój...to kostium Maksa z II ;) Pies wymiatał szkoda że zginął ...
A w "Fury Road" jakimś cudem znowu się pojawił i to w takim samym stanie jak na początku dwójki. Czyżby Interceptor jednak na spokojnie przetrwał?
Eksplozję baków paliwa? Nie sadzę. Po prostu to olali i dali fanom to czego chcieli nie bacząc na logikę.
https:// en.wikipedia.org/wiki/Mad_Max:_Fury_Road_(comic_book) jest to wyjaśnione w komiksie. Max po prostu zbudował sobie nowego intereceptora. ;)