PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=525079}
6,6 20 tys. ocen
6,6 10 1 20309
6,1 23 krytyków
Matka Teresa od kotów
powrót do forum filmu Matka Teresa od kotów

Takie moje małe spostrzeżenie.

Opis i zwiastun MToK jest bardzo podobny do historii opowiedzianej w (bodajże) 1-szym odcinku 2. serii "Pitbulla". Dzieci zabiły matkę i trzymały ją w szafie, ojciec był wojskowym, posiadali mnóstwo zwierząt (tu są koty u Vegi psy). Serial był oparty na prawdziwych zdarzeniach, lecz dla potrzeb scenariusza nie trzymano się ściśle faktów. Ciekaw jestem, w której z wymienionych pozycji jest więcej prawdy?

Hugon_okrutnik

A jakie to ma znaczenie?

Hugon_okrutnik

nie oglądałem tego filmu, ale z zapowiedzi idealnie pasuje opis do pitbulla, ciekaw jestem czy też tu "wiertarką z fajnymi nasadkami..."

ocenił(a) film na 6
Gracjanus

Pitbull został oparty na autentycznej zbrodni, mało tego Sławomir Opala były policjant z wydziału zabójstw opowiada w wywiadzie dla TOK FM o tej zbrodni jako jednej z najbardziej wstrząsającej w jego karierze (wywiad na youtube). Być może jakaś analogia jest.

maniex1

Dokładnie, miałem takie samo odczucie, że chodzi o to samo wydarzenie. W sumie ciekawie się przyjrzeć jakoś z innego punktu widzenia na to samo i w innej wizji.

Hugon_okrutnik

Czytając ten artykuł: http://niniwa2.cba.pl/talko_nie_mam_czasu_byc_czlowiekiem.htm można sobie odpowiedzieć na twoje pytanie.