6,6 20 tys. ocen
6,6 10 1 20304
6,2 21 krytyków
Matka Teresa od kotów
powrót do forum filmu Matka Teresa od kotów

Dlaczego tak dobry film ma średnią zalednie na poziomie 6,7 ? WIem, że wszystko jest kwestią gustu, ale czy naprawdę tylko ''efekciarskie'' filmy zasługują na noty rzędu 8-9 ? Może ''Matka Terasa od kotów'' nie jest filmem wybitnym, ale napewno dobrym, a jak na polskie realia kina bardzo dobrym. Scenariusz, gra aktorska, ogólny poziom realizacji, wszystko jest tak jak należy, a momentami nawet więcej... Mam tutaj na myśli grę Mateusza Kościukiewicza, który nie tylko ''wygląda'', ale przedewszystkim świetnie wczuwa się w graną przez siebie postac. Jest nie tylko wiarygodny, ale jest w nim również niesamowita energia, moc która płynie z granej przez niego postaci. Bardzo mocno zapada w pamięc i zdecydowanie podnosi ocene całego filmu. Naprawdę jestem ciekaw jak potoczą się losy tego młodego aktora, myślę jednak, że w polsce aktorsko napewno się nie rozwinie. Jest poprostu zbyt mało dobrych, ciekawych ról do zagrania i najpewniej czego go podobny los jak chocby Michała Żebrowskiego. Zachęcam wszystkich do obejrzenia tego filmu, bo choc dla wielu może byc trudny i ''ciężki'' to warto, to warto czasem poszukac w kinie czegos wiecej nizeli tylko czystej rozrywki. A nawet w polskim kinie zdarza sie cos dobrego :)

hrabia_kaczula

Zgadzam sie. Film zdecydowanie na 7-8. Choc ja dalam nawet 9. Dla mnie byl po prostu rewelacyjny. Ale to tez film nie dla wszystkich. Zdecydowanie nie dla tych co lubia kawa na ławę, wszystko wytlumaczone i szukaja przez caly film motywu. Dla mnie te niedomowienia, urwane sceny z zycia, jakies drugie dna skladaja sie na film godny zapamietania, a jezeli chodzi o nasza kinematografie to na pewno na film wybitny