PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=525079}
6,6 20 tys. ocen
6,6 10 1 20309
6,1 23 krytyków
Matka Teresa od kotów
powrót do forum filmu Matka Teresa od kotów

Wobec tego filmu miałem duże oczekiwania. Historię tą znałem z jednego z odcinków Pitt bulla liczyłem więc, że obraz Matka Teresa od kotów będzie głębszym stadium psychologiczne matkobójcy i jego rodziny. Jak na ironię okazało się, że serial dużo lepiej nakreślił rys psychologiczny członów nieszczęsnej rodziny. Sala inspirując się tym tragicznym wydarzeniem ku mojemu zdziwieniu zrezygnował z szukania zła. Przedstawia postacie nie do końca nakreślone, tak jakby chciał powiedzieć - potwora może zrodzić każda rodzina. Moje zarzuty nie dotyczą tego, że autor wymaga od nas chwili zastanowienia i przemyślenia, że nie podaje wszystko na tacy jak to ma miejsce w filmach zza oceanu. Widzę tutaj jakieś rozmydlanie tematyki, zamiast nakierowania nas na sedno sprawy wciąga nas w intelektualną papkę.
Tak poza tym w reżyserze widać pewien potencjał, który mam nadzieję niedługo wykorzysta. Było kilka bardzo dobrych ujęć, a scena z księgarni to prawie mistrzostwo.

ocenił(a) film na 6
tymonb

Ja się rozczarowałam tym, że postać mordercy stanęła w miejsce. Nie ewoluowała i była bez celu.
*zabił tylko matkę
*nie miał wyrzutów do świata, nie robił nic ciekawego z eliminowaniem powodu jego złości
*po zbrodni nie robił ciekawszych rzeczy, nie polepszał swojej 'przestrzeni'