6,6 20 tys. ocen
6,6 10 1 20304
6,2 21 krytyków
Matka Teresa od kotów
powrót do forum filmu Matka Teresa od kotów

Nudny

ocenił(a) film na 5

Kompletnie nie rozumiem o co w tym filmie chodzi. Nie ma wyjaśnienia najważniejszej kwestii - dlaczego chłopcy zabili matkę. Lekka porażka. Do "Placu Zbawiciela" to to się nie umywa.

użytkownik usunięty
Kasia_Cz_

czy wszystko musi być podane na tacy? kino czasami zmusza do przemyśleń, co w dobie ochkarolow i łikendów, jest coraz trudniejsze (bo tego niewymagające).

ocenił(a) film na 6

Kasia masz racje z tym Placem Zbawiciela .
Rzekomo najstarszy syn był chory psychicznie .
Film miał potencjał ale jednak zawiódł . Brak w nim portretów psychologicznych bohaterów .
Gdyby pokazali film od początku , skupili się bardziej szczegółowo na relacjach rodzinnych i pokazali jak na końcu zabili matkę to by wtedy można było pisać o dobrym filmie .

Kasia_Cz_

Jakoś nie dziwi mnie Twoja wypowiedź Kasia_Cz_. (wnioskuje to tylko i wyłącznie z Twoich ocen filmów). Szczerze mówiąc nie wiem czego tu można nie rozumieć, a motyw śmierci matki nie jest wcale najważniejszą kwestią, a już określenie filmu nudnym, to coś tu jest nie tak. W tym wszystkim świetna rola Mateusza. I z jakiej racji film miałby się nie umywać do "Placu Zbawiciela"? Jaki to ma związek. Nie rozumiem Twojego toku myślenia.

kaminsky- dokładnie.

ocenił(a) film na 8
Kasia_Cz_

Witam.
Uważasz, że błędem reżysera było zmusić widza do szukania odpowiedzi?
Z każdą nową sceną rodzą się nowe pytania. Czy to co widzimy musi być jednoznaczne?

"Koty mają przeje.... " - w mojej ocenie kluczowe słowa w zrozumieniu całego obrazu.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
Kasia_Cz_

Jak dla mnie film jest rewelacyjny. Nie mozna go porwnywac z Placem Zbawiciela bo jest po prostu inny. To nie jest thriller zeby głównym celem było pokazanie morderstwa i podanie na tacy motywu.

ocenił(a) film na 6
pazyfae

Ja nie rozumiem jednak tego 'koty mają przejb...' o co mu konkretnie chodziło?

Patrząc na charakter głównego bohatera i jego zachowanie to byłoby nawet dziwne, gdyby tej matki nie zabił...