PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7603}

Matrix Reaktywacja

The Matrix Reloaded
2003
7,2 246 tys. ocen
7,2 10 1 245524
5,8 49 krytyków
Matrix Reaktywacja
powrót do forum filmu Matrix Reaktywacja

Mam jedno banalne ale oddające całość jakości filmu słowo: WOW! Jak wiadomo większość filmów z kolejnymi numerkami (przykładowo: kolejne części gwiezdnych wojen) nie zdobywały takiej popularności jak ich pierwsza część. I tu widzimy jak osiągi dzisiejszej techniki potrafią zrewolucjonizować kino. Matrix "Reloading" już samymi efektami animacji cyfrowej wywarł na mnie ogromne wrażenie (a były one o wiele lepsze niż w pierwszej części), to nie to samo co badziewiarstwo jakie robią w innych filmach. Tutaj zrobiono to z finezją. Same tło muzyczne mogło wystarczyć do oddania wysokich not dziecku braci Wachowskich. Każda akcja miała odpowiednie nastrojową muzykę. Ci bardziej dociekliwi i szukający w dziury w całym mogli by ponarzekać na fabułe w niektórych momentach ale mi to nie przeszkadzało. Powiem tylko jeszcze raz: WOW!!! I oczywiści czekam do listopada na trzecią część :>>

GORKY

Matrix to nie tylko efekty!!!
Matrix to nie sa same efekty specjalne, nie o to tu chodzi... Z reszta efekty rzeczywiscie byly niezle, ale zbyt odciagaly uwage od tego co jest najistotniejsze, czyli od samego Matrixa. Ehh zrobili z Neo supermena, co wrecz mnie rozsmieszylo, a nie zaparlo dech w piersi... Efekty wrecz przeladowane do czego doprowadzil zbyt wysoki budzet :(

replika

no ale o co chodzi ;)
przecież chyba nie da się wyobrazić MATRIXA bez pożądnych wybuchowych efektów specjalnych (przecież dwa światy i przejścia pomiędzy nimi, rozwój umiejętności Neo, powrót agenta Smitha i roboty niszczące statki ludzi - bez efektów to wszystko jest nie do pokazania. No ale w jednym się z tobą zgadzam: Neo jako supermen tu juz nagieli troche dobry smak nierealnej rzeczywistości, ale ten moment kiedy leci przez miasto a za nim pełno samochodów i porozrywanych nawierzchni to już kompletne przegięcie - chociaż można było się troche pośmiać. Pozdrawiam ;)

GORKY

oki
Oki. zabawiles sie!-rozumiem
-ja niestety nie.
Proponuje abys obejrzal rowniez Animatrixa
Prawdziwa petarda!

Tags_Danton

No i?
właśnie skończyłem oglądać jedną część tego Animatrixa, no może to troche zbyt powierchowna ocena: ale naprawdę nie amm zamiaru tracić czasu na ściąganie reszty części - to w ogule nie nadaje się do oglądania. A co do zabawienia, skoro muwisz że ci się nie podobało to co było złego w tym filmie. Bo ja całkowicie nierozumiem MATRIXO-sceptyków ;)