PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7603}

Matrix Reaktywacja

The Matrix Reloaded
2003
7,2 246 tys. ocen
7,2 10 1 245524
5,8 49 krytyków
Matrix Reaktywacja
powrót do forum filmu Matrix Reaktywacja

m2r

użytkownik usunięty

Jestem troche rozczarowany.1 mnie powalila.Tutaj niestety nie bylo juz tak dobrze.Wiele scen przewidywalnych do bolu, bijatyki w miejscach zupelnie niepotrzebnych (vide przed wizyta u Oracle).Cala masa plot hole'ow, ktora osiagnela swoje apogeum w scenie poscigu na autostradzie. Ogrom postaci, ktore nie wiadomo po co sie pojawiaja, gdyz ich watki nie sa rozwijane (moze bedzie kontynuacja w 3, ale nie wiem tego).Po prostu przerost formy nad trescia.Scena z przemowieniem Morfeusza do tlumu to zwyczajne przegiecie w stylu amerykanskich spiczow ku pokrzepieniu serc.Mam nadzieje wszak ze chlopaki sie zrehabilituja w 3.Goscie podkreslaja ze czerpia inspiracje z wielu zrodel (anime, karate, horrory klasy b, literatura cyberpunkowa, carroll, biblia, mitologia) ale to akurat nie musi, a w tym wypadku nie daje, dawac dobrego i oczekiwanego efektu. Mozna to skomentowac slowami "za duzo cukru w cukrze".Szkoda.Na koniec mialem nieodparte wrazenie ze to wszystko zostalo zrobione tylko i wylacznie dla kasy (choc z drugiej strony kazdy tworca o tym mysli, nawet kazdy czlowiek).Cala ta kampania reklamowa.Zwroccie uwage ze przed pierwsza czescia marketing nie byl tak nachalny a film tez kosztowal kupe forsy.ale i tak czekam niecierpliwie na Rewolucje.Oby byla naprawde tego warta.