Matrix Rewolucje

The Matrix Revolutions
2003
7,1 222 tys. ocen
7,1 10 1 222084
5,2 36 krytyków
Matrix Rewolucje
powrót do forum filmu Matrix Rewolucje

W filmie nie są najważniejsze efekty, tylko gra aktorska. Owszem, efekty są niezłe, ale fabuła...

ocenił(a) film na 9
Phea

To co jest w filmie najważniejsze zależy od gatunku filmu. Matrixy to kino rozrywkowe i tu IMO nie aktorzy są najważniejsi. Nie można przecież każdego filmu wedle tych samych kryteriów oceniać...

ocenił(a) film na 5
Phea

Najwazniejsza jest moim zdaniem sama fabula. Cienkiego pod tym wzgledem filmu nie uratuja nawet dobrzy aktorzy. W przypadku Matrixa nie powiem chyba nic odkrywczego jezeli napisze ze jedynka miala swietna i oryginalna fabule a dwojka i trojka to juz ekspolatowanie tego pomyslu na niezbyt wysokim poziomie i niezbty dobra, naciagana fabula.

____16

Właśnie. W tym tkwi problem, że Wachwskim w jedynce się chyba niestety udało, bo jakby się dobrze przyjzeć to te same błędy w jedynce się znajdowały, ale były one (wtedy) niezauważalne. W dwójce wyszło już wszystko na wierzch, właśnie tak jak wspomniał poprzednik: "psychologizacja postaci na poziomie zerowym", infantylność, wątek miłosmy (jak Neo grzebał w serduszku Trinity to myslalem ze apdne ze śmiechu). Krótko mówiąc - sam zrobiłbym to lepiej, bo w życiu nie pokusiłbym się o taki kicz jak "latający NEO" :|

(no może z tym, że zrobiłbym to lepiej to lekka przesada - ale oglądając ten film czasem odnosiłem takie nieodparte wrażenie)

Albertino

Aha - no i wychodzą też braki w umiejętnościach Carrie Ann-Moss oraz keanu Reevesa. W jedyneczce wszystko było tak ślicznie zrobione, że się tego nie zauważało - w dwójce i trójce REEVES drażni POTWORNIE! Moss mniej, ale jej "nidobory" aktorskie też widać.
Ale np. Hugo Weaving ciągle wypada dobrze, czy na przykłąd Fishburne, ale to są też o klasę lepsi aktorzy.
Mnie się po prostu wydaje (nawet wiem to na 100%) że Wachowscy przy wyborze obsady do jedynki raczej nei byli zadowoleni z tego kogo zatrudnili (no, z Weavinga na pewno tak - zresztą gra teraz w "V jak Vendetta"), a potem przyszła wysokobudżetowa dwójka i trójka i z wiadomych powodów nie mogli już obsady zmieniać... Chociaż prawdę powiedziawszy te postacie, które doszły też jawyższych lotów nie są :|