Matrix Rewolucje

The Matrix Revolutions
2003
7,1 222 tys. ocen
7,1 10 1 222086
5,2 36 krytyków
Matrix Rewolucje
powrót do forum filmu Matrix Rewolucje

Ludzie, przestańcie narzekać na ten film i oceniać go jako jednostkę, ponieważ "Matrix" powinno się oceniać jako trylogię, a ona co tu dużo

gadać, jest poprostu rewolucyjna.(wspaniałym dopełnieniem są także filmy:"Matrix - Revisited" i "Animatrix", a także gra "Enter The Matrix"

Poniżej przedstawię jednak argumenty, które przemawiają za tym że film "Matrix
Rewolucje" nie był wcale gorszy od poprzednich części:
1.wprowadza on wiele nowych pomysłów i urozmaiceń(przemycanie programów i ludzi z Matrixa do Świata Maszyn)
2.wprowadzenie sporej dawki humoru(Ci którzy uważają że wynika on z głupoty braci Wachowskich nie mają racji)
3.wspaniałe zakończenie, które sprawia że trylogia Matrix nie ma ani początku ani końca (mimo tego że główny motyw z filmu brzmi: "Everything

that has a beginning has an end", czyli "Wszytko co ma początek ma też koniec) i można ją oglądać w kółko (wyobrażając sobie że za każdym razem

oglądamy dzieje kolejnej wersji macierzy)
4.zachowanie wszystkich zalet poprzednich filmów, czyli: wprowadzenie wielu wspaniałych i nie spotkanych w żadnym wyprodukowanym dotąd filmie

pomysłów i efektów specjalnym zapierającyh dech w piersiach, obsadę i użycie do zarejestrowania filmu (tak samo jak w Matrix Reaktywacja)

sześciu kamer cyfrowych (o rozdzielczości ponad 3 megapiksele) do okoła kadru, co umożliwiło stworzsenie trójwymiarowego obrazu kadru i

wybranie najlepszego ujęcia i stworzenie wielu wspaniałych efektów specjalnych i osiągnięcie jakości obrazu jakiej nie miał żaden z dotychczas

wyprodukowanych filmów
5.wspaniała muzyka i soundtrack

Po wyjściu z kina po tym filmie miałem trochę kiepski humor z jednego powodu, wiedziałem że w najbliższym czasie nie zostanie (o ile

kiedykolwiek zostanie) wyprodukowana kolejna część kultowej trylogii, która wyprzedza inne współczesne i dotychczasowe filmy o kilka epok…

Uważam że ten film, jak i całą trylogię krytykują tylko ludzie, którzy jej nie zrozumieli.

A decyzję co do oceny tego filmu po przeczytaniu mojej recenzji, pozostawiam wam...
(wyrażajcię ją w opiniach) :)