PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=838524}

Matrix Zmartwychwstania

The Matrix Resurrections
2021
5,2 63 tys. ocen
5,2 10 1 63335
4,8 67 krytyków
Matrix Zmartwychwstania
powrót do forum filmu Matrix Zmartwychwstania

A mnie na przekór złym opiniom podobał się bardzo! 3 poprzednie części powstały w zupełnie innych czasach i uważam że trylogia utrzymana w tej samej dla mnie idealnej Matrixowej surowej stylistyce została zamknięta. Czwórka to sentyment, widać że twórcy po prostu świetnie się bawili i cieszyli z powrotu Matrixa tak jak widz przed telewizorem, podeszli do tematu na luźno dając sentymentalne smaczki w filmie takie jak fragmenty ze starych matrixów, Francuz po latach itp. W dodatku całość okrasili momentami lekkim humorem co bardzo mi się spodobało i tak oto powstał film który jest po prostu pewnego rodzaju fan-artem, ciekawy pomysł w scenariuszu z grą, trochę bullet-time’ów - to jest po prostu sentymentalna zabawa w Matrixa - cieszmy się :)

ocenił(a) film na 2
marzyciel_na_dropsach

99% współczesnej popkultury filmowej to fan arty, sentymenty, puszczanie oczka, easter eggi, Skrajnie nieambitne kino z zasłużoną porażką wśród krytyki i w box-officie. Jeszcze gdyby tak samo audiencja reagowała na nowe produkcje Marvel/Disney/DC, pięćsetne akcyjniaki z The Rockiem.

Van_Etten

Dołączasz się do życzeń Adama Michnika na nowy rok? On życzy wszystkim Polakom żeby pozbyli się w końcu tej cholernej Pisowskiej zbieraniny która zatruwa i niszczy naszą wspólną Polskę.