PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=838524}

Matrix Zmartwychwstania

The Matrix Resurrections
2021
5,2 63 tys. ocen
5,2 10 1 63338
4,8 67 krytyków
Matrix Zmartwychwstania
powrót do forum filmu Matrix Zmartwychwstania

Może to dlatego że pierwsza częśc była arcydziełem oceniam tak nisko ten film. Może on nie był taki zły, tylko po prostu nie dorastał do pięt mistrzowi. Może gdyby powstał jako coś zupełnie osobnego i nie widziałabym wcześniej żadnego Matrixa uznałabym że to dzieło. Bo w sumie nadal mamy tu problem poznawalności otaczającego świata, manipulacji, uzależnienia od systemu itp. Mimo wszystko to nie jest płytkie, ani złe kino. Ale z drugiej niedosyt jest spory. A z trzeciej chyba nikt się nie spodziewał takiej rewolucji jak przy pierwszej częsci

ocenił(a) film na 2
Agrzego

Zważywszy że fabułę tego filmu potrafi doskonale zrekonstruować Chat GPT, którego baza danych kończy się na wrześniu 2021, czyli kilka miesięcy przez premierą, rozczarowanie marnym autorstwem twórców wydaje mi się bardzo zasadne.

ocenił(a) film na 8
Agrzego

Ja mysle ze Matrix 4 jest zupelnie na tym samym poziomie co Matrix 2,3 tylko ze z gorszymi efektami i gorsze sceny akcji.Ale sama fabula i dialogi sa tak samo plytkie i marne.Mi sie wydaje ze jestes i bedzie tylko jeden Matrix.Matrix 1 GENIALNOSC NAD GENIALNOSCIAMI tylko stracil duzo przez kontynuacje