Matrix

The Matrix
1999
7,6 859 tys. ocen
7,6 10 1 858771
8,0 76 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

niewiem co ludziew tym widza ;/////////
ja taka grafe mam w Crysis2 na kąputerze i mi sie podoba

ocenił(a) film na 10
messi1996messi

moze z kołyski pod pradem dopiero wyszedles, ze takie bzdury piszeszz, bo w czasie kidy ten film wchodzil do kin jego efekty specjalne byly nowatorskie. pewne watki zostaly pierwszy raz na ekranie pokazane, wiec czasami bardziej sie zastanow, ale zorientuj w temacie nim zaczniesz żenujace teksty pisac.

ocenił(a) film na 1
dexterus78

ja nie rozumiem o co ci chodzi ze efekty byly 13 lat temu fajne to ja tez je musze teraz lubic??? na kaputerze sa lepsze efekty i grafika i tylepograj w krysis jak nie rozumiesz

messi1996messi

messi1996messi... jak ten film wchodzil do kin, ty jeszcze na ksiedza "Zorro" wolales, wiec nie masz absolutnie najmniejszego pojecia jaki impakt ten film mial wtedy. Nowatorskie nie tylko byly efekty specjalne ale i podjescie do calego tematu nowoczesnej technologii i czlowieka w nim. Ten film to duzo wiecej niz ekekty specjalne dziecko!
normalnie nie robie tego, ale wybacz, gdy widze twoja sciane filmow ulubionych ocenionych na 10 z serduchami ,a ponizej np. "Skazani na Shawshank" i "Matrix" ocenione na 1 to zastanawiam sie czy ty wogole rozumiesz te filmy? Moze zrob sobie przysluge i poczekaj na te filmy jeszcze pare lat. Uwierz mi, nie potrzebnie rujnujesz sobie takie pozycje w tym wieku.
oczywiscie istnieje prawdopodobienstwo ze jestes kolejnym "trolem" z fikcyjnym kontem i cieszy cie zabawa w prowokowanie dyskusji glupimy argumentami

ocenił(a) film na 1
mayke

wez ty sie zastanuw jak na ksiedza zorro? zorro to postac z filmu a nie ksiadz ;/;/
jestem juz na tyle dojzaly ze rozumiem te filmy czego tu nie rozumiec powiedz mi po prostu sa glupie

ocenił(a) film na 10
messi1996messi

Nie wiem jak można porównywać grę z filmem, ale spoko.

Film to nie tylko efekty specjalne, to też ciekawa tajemnicza fabuła. Pamiętam jak oglądałem Matrixa pierwszy raz to wszystko było dla mnie wielkim WOW. Miałem wtedy z 12 lat i wrażenie pozostało do teraz, a już troczę czasu minęło. :)

ocenił(a) film na 8
mayke

"Nowatorskie nie tylko byly efekty specjalne ale i podjescie do calego tematu nowoczesnej technologii i czlowieka w nim"

Brednie. Matrix akurat w tej kwestii nie pokazał NIC nowego - wszystko wcześniej w cyberpunku już było. A taki zgrany motyw, jak wojna ludzi z maszynami (w której ludzie oczywiście dostają zdrowy łomot), to pojawiał się nawet poza cyberpunkiem.

messi1996messi

właśnie poza tym messi to ciota a Barcelona nie umie grać piłki !!

ocenił(a) film na 4
temteges

barcelona to mistrz gburze i jak na razie jest najlepsza

gladun

taa jasne ciekawe w czym chyba w jedzieniu czipsów laysów ? z Realem przegrali finał wiec jednak nie najlepsza !

ocenił(a) film na 10
temteges

najlepsza w Katalonii

ocenił(a) film na 4
temteges

cztery razy wygrała lige mistrzów depie i ostatnio rozwalili real 5 do 0

gladun

a wiesz ile razy w histori Real wygrał lige mistrzów ?

ocenił(a) film na 4
temteges

to już jest niestety historia a teraz są do dupy a ronaldo to ciota

gladun

możliwe nie interesuje mnie to ! ale jeżeli chodzi o zdobyte tytuły ligi mistrzów to Barcelona niestety ma daleką droge żeby dorównać Realowi taka prawda kolego, wiec nie mów że jest najlepsza ! jest wiele innych zespołów które graja napewno lepszą piłke , Barca gra podaniami nie umieją nawet dośrodkować porządnie lub wykonywać rzutów rożnych jak nalezy bo nikt i tak by ich nie odebrał na głowe - ich styl gry jest poprostu do dupy a niektórych wku... to że wszyscy sie nimi podniecają a tak naprawde nie ma czym

ocenił(a) film na 4
temteges

wiesz co jest w tym najgłupsze że nie kminisz piłki która polega przede wszystkim na podaniach i zdobywaniu goli czopie a w tym barcelona jest najlepsza real jest coraz słabszy pokonują go nawet słabe kluby i niestety jakoś jakiś inny dobry zespół jak to powiedziałeś na razie nie poskromił barcy radze ci obserwować każdy ich mecz jak zgniatają przeciwników 5 do 0 a i jak wczesniej powiedziałeś o messim że to ciota to następnym razem stuknij się w łeb to najlepszy piłkarz na swiecie dostał złotą piłkę jak byś nie wiedział widać nie znasz się na piłce

ocenił(a) film na 1
gladun

messi to najleprzy pilkarz w historii swiata i kosmosu i nikt nigdy nie bedzie lepszy ja i moji koledzy z klasy go ubustwiamy

gladun

masz racje nie znam sie na piłce !! i nie " kminie" piłki która polega na podaniach bo co niby w tym pieknego tak to ja gram ze znajomkami na szkolnym , jeżeli uważasz sie za wielkiego znawce piłki to powinieneś o tym wiedzieć że są zespoły które grają piękną piłke nie jak Barcelona teraz - być może kiedyś ale nie teraz !!są zespoły które mają lepszy styl ale nie zdobywają pucharów z plastików , Barca ograła real 5 - 0 a poprzedni mecz wdupili 0 -1 finał !! a jedyną bramke zdobył laluś Ronaldo nawet messi najwieksza Ciota w histori świata nie był w stanie nic zrobić !! taki z niego najlepszy piłkarz

ocenił(a) film na 4
temteges

a nie oglądałeś czasem ostatniego finału kiedy to rozwalili manchester united drugi raz w histori a to jedyny klub który mógłbyć lepszy od barcy a real zmiadżyć który nie umie przegrywać widać nie jesteś na bieżąco

gladun

dlatego też nienawidze Barcy !!

ocenił(a) film na 4
temteges

to masz problem bo większość ją wręcz uwielbia

gladun

no ale ja nie jestem wiekszośc !!

ocenił(a) film na 8
gladun

Nie ma to jak uwielbiać wręcz zajebi*** teatrzyk w wykonaniu Katalańczyków.
Real to najlepszy klub a nie aktorki z Barcy !!

OptiMasteR

real to lalusie może kiedyś był dobry ale teraz musi ustąpić miejsca barcelonie

temteges

jaki koleś z księżyca się urwałeś jak można nienawidzieć nailepszego zespołu na świecie barcelonie nikt nie dorówna oprzytomniej i wróc na ziemie

guano_filmaniak

słuchaj ziomek ! mam swoje powody żeby ich nienawidzić i ch,, ci do tego !! nienawidze ich dlatego właśnie że jest uważana za najlepszy klub na świecie a wcale tak nie jest np !! są jeszcze inne powody dla których moja nienawiść jest jeszcze wieksza !! wiec wyluzuj poslady ziom i sie nie spinaj ( zachwile mnie najedzie całe stado fanatyków Barcy ) zaczynam żałować że powiedziałem to co myśle i czuje !

ocenił(a) film na 10
gladun

Przechwałki nt. Barcy, a nie znajomość piłki nożnej. Taka czcza gadanina, 0 konkretów . Gdybyś napisał coś ciekawego to może i miało by to sens, a tak to wygląda jak by się koguty naparzały. Barcelona dopiero wchodzi na salony wielkiej piłki gdzie Real, Milan,Liverpool, Bayern i Ajax były od dawna. Teraz do tych klubów dopiero można dopisać Barcelonę. Wcześniej było ciemno i głucho.

marek_nowak521

real to gbury i lamy a barcelona z messim na czele rządzi

messi1996messi

...a teraz dzidzia messi1996messi idzie spać, bo mama właśnie wyłącza komputer... I nie zapomnij zagrać w "krysisa" w snach dziecko (paradoksalnie dziecko neo, abstrahując od tematu Matriksa).
Obejrzyj parę filmów z lat 70-tych, 80-tych i 90-tych - może Twój wąski, neandertalski móżdżek ogarnie to, że w 1999 roku nie porównywano Matrixa do "krysisa", bo twórcy "krysisa " zbierali właśnie pieniądze z kieszonkowego na pierwsze pecety....

P.S. Dziecko jak się obudzi, to poszuka pewnie znaczenia nowych słów (np. paradoksalnie, abstrahując, neandertalski) - powodzenia w czytaniu ze zrozumieniem!
P.P.S. ...no i doszło nowe trudne wyrażenie: "P.S."

ocenił(a) film na 1
Cadi

i co ze ide spac o 22 przynajmniej sie wyspie i rano mam sile wy pewnie te filmy ogladacie nocami bez sensu. wogule co ty mi wypisujesz jakie dziecko neo ja mam chelo jakbys nie wiedzial taki internet szybki mam bo sobie kupilem,i nie wysylaj mnie do slownika, widze jak uzywasz aforyzmuw w swojej wypowiedzi wiec nie badz taki cwany kolego

ocenił(a) film na 8
messi1996messi

Ja nocami przeglądam takie tematy. Powiem jedno, warto. Dla takich komentarzy jak powyższy warto.

ocenił(a) film na 9
messi1996messi

Śmieszni są ludzie, co patrzą tylko na efekty. Mi się tam efekty podobały, zwłaszcza że mają już swoje lata jakby nie patrzeć. Za to największym efektem specjalnym jest tu... Twoja osoba, messi. Efektem specjalnym (czy może ubocznym) internetu.
I jeszcze jedno
kąputerze- komputerze*
zastanuw- zastanów*
dojzaly- dojrzały*
wogule- w ogóle*

Żebyś na przyszłość miał piąteczki z dyktand ;>

ocenił(a) film na 1
Szalony_Krasnolud

nie musze miec 5 na dyktandach niejestem kujonem zreszta nielubie jak ktos sie smieje z dyslekcji, a wracajonc do iflmu to te efekty sanaprawde tragiczne ;/;/ jhak te kule lecialy i neo sie schylal to bylo widac ze one narysowane bo takii dym za nimi lecial wiec nie usprawiediliwjacie filmu ze ma 10 lat to juz musi byc stary i wszystko musi byc w nim super bo niedawno temu bylo ;/;/

ocenił(a) film na 9
messi1996messi

Bullshit. Nie sądzę, żebyś miał dysleksję, bo ona się objawia tylko w pisowni. Chyba, że to jakaś nowa odmiana, która wypacza też rozumowanie. Jakoś nie wierzę, żebyś miał 15 lat jak sugeruje nick, zwłaszcza jak patrzy się na Twoje oceny filmów. A jeśli jednak masz to jesteś jedną, wielką obrazą dla mojej grupy wiekowej.

ocenił(a) film na 10
messi1996messi

chłopcze,wyłącz już kompa i nie pisz więcej o Matrix-ie.A do innych : po co ciągniecie temat i dyskusje z kimś , kto w ogóle nie jarzy tematu?

ocenił(a) film na 9
messi1996messi

Nie masz dysleksji, jesteś po prostu debilem :)

ocenił(a) film na 7
messi1996messi

Jezu , człowieku , jesteś tak bardzo tragiczny z ortografii że to szok . Masz jakiekolwiek pojęcie , jak pisać , co pisać , gdzie co wstawić ? Co do twojego porównania "Matrixa" do owej gry , jest to straszne porównanie . Twórcy "Matrixa" w tamtych latach mieli najwyżej do dyspozycji programy do zwalniania tempa , ewentualnie do jego przyspieszania , reszta to animacje i gra światła . Z tego co mi wiadomo , gra o której mówisz powstała w 2010 - 2011 roku , więc twoje porównanie jest po prostu śmieszne .

ocenił(a) film na 10
messi1996messi

tragiczny jest Twój profil i wypowiedzi dziecko, weź się ogarnij...

messi1996messi

Weź się dziecko do roboty, bo pier****sz wciąż głupoty!
Bajeczki oceniał na 10/10, a Ojca Chrzestnego na 2/10.
Mały szczylek.

Fenix_filmweb

o ja... :D
nie no, ma chłopak wyczucie, chyba źle dobrałem słowa zwracając się do niego ;/

messi1996messi

jak tak można napisać.... wielki znawca kina?
film z '99 roku, zaczęto go kręcić z resztą wcześniej, a pomysł na sam film poszedł, zanim się jeszcze na świecie pojawiłeś.
Zobacz sobie jakiś horror z lat 50 (np http://www.filmweb.pl/film/Dom+na+Przekl%C4%99tym+Wzg%C3%B3rzu-1959-118724 )
tak kino zaczynało z efektami specjalnymi ( i wiem, że było wiele wcześniej )
mógłbym się tu rozgadać, ale podam świetny przykład:
porównaj 2 filmy: Matrix i Park Jurajski -> różnica między filmami ogromna
Matrix był wspaniałym dowodem na to, ze w wieku XXI bd mieli doczynienia z wielkim kinem. I tak w zasadzie jest/

ocenił(a) film na 1
Pawelek777888

ale ja nie musze nic poruwnywac, ja mowie co misie podoba i tyle, wole crysisa2 od matrixa bo ma lepsza grafike sprawa jest prosta i nie skomplikowana a tak wogule co to znaczy 'XXI bd mieli' to bd pytam sie pozdrawiam

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

łyknąłem, bo jestem strasznie podatny na coś takiego. a łeb z tego ze ktoś go pojedzie nic nie ma

ocenił(a) film na 1
Pawelek777888

rzalosni jestescie ja mimo ze nie umjem pisac to pzynajmniej nikogo nie obrazam i mam klase a nie to cowy, idzcie do swoich kulek madrych ludzi rzegnam pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
messi1996messi

Masz klasę ale swoją, pierwszą gimnazjum

ocenił(a) film na 7
messi1996messi

weź człowieku ogarnij. naucz się pisać i wgle :) na te czasy efekty były super :P

PS: messi i barca są ciency :)
a i marna prowokacja :P

ocenił(a) film na 9
messi1996messi

Crysis 2 jest akurat piękny.
Chyba nie wiesz co wynikło nieświadomie zresztą zapewne z twojej wypowiedzi.

ocenił(a) film na 8
messi1996messi

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

Przepraszam, musiałam. To jest takie śmieszne, że aż śmiechem wybuchnęłam, co mi się przy komputerze rzadko zdarza. Aż sobie zrobię screena czy coś, przeczytam sobie jeszcze raz, jak będę miała gorszy dzień :D

użytkownik usunięty
messi1996messi

NA 100% PROWOKACJA !!!.
http://www.filmweb.pl/user/messi1996messi/films
NIE ODPISYWAĆ A ZDECHNIE Z NIEDOŻYWIENIA ;)

ocenił(a) film na 8

Prowokacja, ale jaka cudowna :D